Update Kwaliteit & Performance Programma amateurvoetbal

Nieuws door Harm Zeinstra

Nu we alweer een aantal maanden onderweg zijn in het huidige voetbalseizoen is het tijd om terug te blikken, maar vooral ook vooruit te kijken naar de ontwikkelingen met betrekking tot het Kwaliteit & Performance Programma. Eerder dit jaar schreven wij hier al dit artikel over. Maar ook dit seizoen draait het programma, dat wij in samenwerking met de KNVB uitvoeren, weer op volle toeren!

(Mocht je nog niet bekend zijn met het Kwaliteit & Performance Programma, dan kun je er hier alles over lezen).

Laatste ontwikkelingen

Opnieuw toont een groot aantal amateurclubs zich bereid te investeren in de kwaliteit van hun jeugdopleiding. Tot nog toe hebben 16 clubs zich aangemeld voor deelname aan het Kwaliteit & Performance Programma. Vanaf september hebben de eerste audits weer plaatsgevonden bij o.a. Z.A.C en vv Zwanenburg. Bovendien zijn er in het huidige seizoen weer een aantal hercertificerings-trajecten gestart. Bijna 80% van de clubs die in het verleden hebben deelgenomen kiest voor een hercertificerings-traject; een mooie blijk van waardering voor het programma!

Vooruitblik

Jaarlijks is er plek voor 30 clubs om deel te nemen aan het Kwaliteit & Performance Programma. Dit betekent dat we de aankomende tijd hopelijk nog meer clubs kunnen helpen met het initiëren van een ontwikkel en- verbetertraject. Ook kijken wij weer uit naar de vele audits en reviews die op het programma staan!