FIFA-president complimenteert Arubaanse Voetbal Bond met strategisch plan

Nieuws door Wouter Kuperus

In de zomer van 2018 heeft NMC Bright de Arubaanse Voetbal Bond (AVB) geholpen bij het schrijven van een strategisch beleidsplan. In dit plan worden de strategische doelen voor de komende jaren beschreven om het (jeugd)voetbal op het eiland verder te ontwikkelen.

De ontwikkeling van voetbal op Aruba, zoals beschreven in het strategisch plan, is onderverdeeld in 6 strategische pijlers die vervolgens zijn vertaald naar doelstellingen en concrete actiepunten. De 6 pijlers zijn: Organisatie, Jeugdvoetbal, Voetbal Voor Iedereen, Clubs & Competities, Nationale Elftallen en Duurzaamheid.

Onlangs heeft de voorzitter van de AVB, Richard Dijkhoff, dit strategische beleidsplan gepresenteerd aan FIFA President Gianni Infantino.  Deze toonde zich onder de indruk van het strategisch plan en ziet het plan als ‘blueprint’ voor andere landen in het Caraïbisch gebied.

Een mooie bevestiging van het ontwikkelproces dat de AVB heeft ingezet. Het maakt ons trots dat wij hieraan hebben kunnen bijdragen!

(Het originele nieuwsbericht van de AVB vind je hier)