KNLTB en NMC Bright ronden certificeringsprocedure tennisscholen af

Nieuws door Nick Veenbrink

Al sinds 2016 werken de KNLTB en NMC Bright intensief samen. De samenwerking begon met de ambitie vanuit de KNLTB om tot de 10 beste tennislanden ter wereld te behoren. In het realiseren van deze ambitie was het implementeren van nieuw topsportbeleid, waarin samenwerking tussen alle partijen centraal staat, van cruciaal belang. NMC Bright ondersteunt de KNLTB in het selecteren van samenwerkende tennisscholen door middel van een certificeringsprocedure.

Certificering 2019

Om de kwaliteit van de tennisscholen in kaart te brengen, te verbeteren en te waarborgen, worden de scholen jaarlijks geëvalueerd. De afgelopen periode stond dan ook weer in het teken van het certificeren van de door de KNLTB geselecteerde tennisscholen. In totaal zijn er 34 tennisscholen gecertificeerd, waarvan 7 in de bovenbouw en 27 in de onderbouw. Deze tennisscholen committeren zich voor het komende jaar om, samen met de KNLTB, de beste jeugdspelers op te leiden conform het Meerjaren Opleidingsplan Tennis.

Rol van NMC Bright

De certificeringsprocedure voor tennisscholen wordt uitgevoerd door de adviseurs van NMC Bright. De procedure bestaat uit een online zelfevaluatie door de tennisschool, waarna een tennisschool door een auditcommissie wordt bezocht. Tijdens de audit wordt gesproken met directie, trainers, spelers, ouders en specialisten om een objectief beeld te krijgen van de kwaliteit van de tennisschool. De bevindingen worden gerapporteerd aan de bond die vervolgens besluit met welke tennisscholen zij samenwerken.

Lees voor meer informatie verder op de website van de KNLTB.