KNLTB en NMC Bright starten ontwikkelprogramma rolstoeltennis

Nieuws door Wouter Kuperus

De KNLTB heeft als missie om zo veel mogelijk mensen van alle leeftijden en met of zonder beperkingen, te laten tennissen. Daarom starten de KNLTB samen met NMC Bright een ontwikkelprogramma om samen met verenigingen het rolstoeltennis (verder) te ontwikkelen en ondersteunen om zo de internationale status van Nederland als aansprekend en toonaangevend rolstoeltennisland te continueren en te verbeteren. Om deze ambitie waar te kunnen maken is er verbinding nodig tussen breedte- en topsport.

Vier profielen

Op dit moment zijn er zo’n 70 KNLTB-verenigingen in Nederland die rolstoeltennis aanbieden. Dit aanbod varieert van alleen een lidmaatschap voor rolstoeltennissers tot een inclusieve vereniging waar rolstoeltennissers een volledig wedstrijd- en trainingsprogramma krijgen aangeboden. Het is voor rolstoeltennissers dan soms ook lastig om een vereniging te vinden die passend is bij hun persoonlijke situatie, ontwikkeling of ambitie. De KNLTB wil naar een landschap toe waarin sprake is van een natuurlijke overgang van breedtesport naar topsport. Een landschap waarin verenigingen zich kunnen onderscheiden in hun aanbod en waarin spelers op elk niveau een passend aanbod kunnen krijgen. Dit landschap wordt ingedeeld op basis van vier profielen.

De komende jaren gaan de KNLTB en NMC Bright met het ontwikkelprogramma verenigingen helpen om rolstoeltennis binnen een vereniging verder te ontwikkelen. We gaan verenigingen actief ondersteunen om op deze manier hen te helpen bij het realiseren van hun ambitie. Zo versterken we samen het landschap voor rolstoeltennissers. Uitgebreide informatie, zoals wat het programma precies inhoudt en voorwaarden voor deelname vind je in de brochure Ontwikkelprogramma rolstoeltennis’.

Heeft jouw vereniging interesse in deelname aan het ontwikkelprogramma? Alle KNLTB-rolstoeltennisverenigingen ontvangen in september 2019 een uitnodiging om deel te nemen aan het programma. Lees voor meer informatie verder op de website van de KNLTB.