HC & FC Victoria 1893 ontwikkelt zich door naar Regionale Jeugdopleiding

Nieuws door Harm Zeinstra

HC & FC Victoria 1893 heeft maandag 2 september het certificaat Regionale Jeugdopleiding ontvangen van KNVB Ambassadeur Hans Buitenhuis. Hierdoor is HC & FC Victoria 1893 de eerste voetbalvereniging met de status Lokale Jeugdopleiding in Nederland die de status Regionale Jeugdopleiding heeft gekregen. Met het bereiken van de status Regionale Jeugdopleiding laat HC & FC Victoria 1893 zien dat het Kwaliteit- & Performance programma van de KNVB en NMC Bright tot datgeen kan leiden waarvoor het is bedoeld, namelijk verder ontwikkelen van jeugdopleidingen.

HC & FC Victoria 1893 is één van de oudste clubs van Nederland en heeft ruim 1500 leden. In het seizoen 2015/’16 deed HC & FC Victoria 1893 voor het eerst mee aan het Kwaliteit- & Performance programma. In het seizoen 2018/’19 deed de club mee aan het hercertificeringtraject met als doel het behalen van de status Regionale Jeugdopleiding. Tijdens de hercertificering viel op dat HC & FC Victoria 1893 verder was gegaan met het doorontwikkelen van hun jeugdopleidingen en dat wat zij al goed deden nu nog beter doen. Uit de bijeenkomst bleek dat de club reeds voldeed aan de status van Regionale Jeugdopleiding, echter weerhield dit de club er niet van om ook de laatste verbeterpunten snel onderhanden te nemen. Met name de manier waarop de club de trainingen voor breedteteams vormgeeft is noemenswaardig. Daarnaast gebruikt de club nieuwe trainingsmethodieken, zoals indeling op biologische leeftijd, en heeft professionalisering van de trainingsstaf prioriteit.

Met het behalen van de status mag HC & FC Victoria 1893 zich de komende 3 jaar een Regionale Jeugdopleiding noemen. De club heeft in de afgelopen jaren laten zien een ongekende drang naar innovatie en verbetering te hebben. De KNVB en NMC Bright feliciteren HC & FC Victoria 1893 feliciteren met deze mooie bevestiging van het doorontwikkelde beleid!