De AVB en NMC Bright lanceren Grow Football Aruba

Nieuws door Team NMC Bright

In de week van 15 oktober 2019 heeft de Arubaanse Voetbalbond (AVB) in samenwerking met NMC Bright Grow Football Aruba gelanceerd. Dit integrale project, gericht op het ontwikkelen van voetbal op Aruba, is van 15 oktober tot 22 oktober gepresenteerd aan voetbalclubs, de overheid en andere stakeholders. 

Grow Football Aruba is ontwikkeld door NMC Bright. Bij de ontwikkeling van dit project waren verschillende Nederlandse bedrijven betrokken, waaronder onze partners KNVB, Dotcomsport en FOYS, Daarnaast zijn de Concacaf en de FIFA betrokken bij het project. Grow Football Aruba is een integrale en samenhangende strategie dat zich richt op het ontwikkelen van clubs, trainers, spelers en nationale teams. Voor elk van de ontwikkelingsdomeinen is een programma opgesteld.

De verschillende ontwikkelingsdomeinen staan in verband met elkaar. Het ontwikkelen van clubs en hun jeugdopleidingen betekent dat er moet worden geïnvesteerd in het ontwikkelen van trainers. Betere trainers leidt tot meer en betere spelers. Het ontwikkelen van meer (en betere) jeugdspelers leidt weer tot beter presterende nationale teams. Er is gekozen voor een aanpak die leidt tot een duurzame sport (infra)structuur. Door te investeren in het ontwikkelen van mensen en organisaties wordt het voetbal in Aruba minder afhankelijk van externe partners en middelen.

Delegatie van de AVB, NMC Bright, Dotcomsport, FOYS met Danguillaume Oduber de Minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport

Nu het project gelanceerd is, begint de implementatiefase. De implementatie van het programma gericht op het ontwikkelen van clubs is reeds gestart. Het Club Development Program is een project dat 3 jaar duurt en jeugdopleidingen ontwikkelt in drie gebieden: strategie & governance, organisatie & structuur en voetbal. Tijdens het bezoek aan Aruba hebben we samen met medewerkers van de AVB intake-sessies gehad met deelnemende clubs om te bepalen waar hun behoefte ligt als het gaat om het ontwikkelen van de club. De implementatie van de andere drie domeinen (Coach Development, Talent Development & National Teams) zal de komende maanden plaatsvinden.

Kijk de video voor een impressie van de lancering van Grow Football Aruba (in Papiamento en Nederlands)