Vacature: Programmamedewerker Voetbalontwikkeling Bonaire

Nieuws door Nick Veenbrink

De FFB start, als onderdeel van het strategisch plan 2018-2022, vanaf het seizoen 2019/’20 met het Programma Voetbalontwikkeling Bonaire, in samenwerking met de KNVB en sportadviesbureau NMC Bright. Het Programma Voetbalontwikkeling Bonaire draagt bij aan het realiseren van een stabiele voetbalstructuur, sterke clubs, positieve voetbalcultuur en indirect gezondere, inclusievere en meer actieve maatschappij.

Het betreft een meerjarig programma waarin we investeren in clubontwikkeling en kaderontwikkeling (trainers, coaches, scheidsrechters, bestuurders, etc.). Het Programma Voetbalontwikkeling Bonaire moet uiteindelijk bijdragen tot duurzame ontwikkeling van voetbal op het eiland. Met het programma investeren we in het opleiden en begeleiden van vrijwilligers bij de clubs, zoals bestuurders en coaches, zodat er meer kennis en expertise beschikbaar is voor de ontwikkeling van voetbal.

Door clubs te ondersteunen, zodat ze zich nog beter organiseren draagt het programma bij aan het hanteren van een veilig sportklimaat. Het ondersteunen van clubs bij het creëren van een positieve sportcultuur en verbeteren van jeugdopleidingen leidt tot meer en betere jeugdspelers. Voor de ontwikkeling van kinderen is het essentieel om hun talenten te ontdekken en daarin gestimuleerd te worden. Voetbal heeft de mogelijkheid om jeugd perspectief te bieden op een betere toekomst. Het draagt bij aan hun zelfvertrouwen en het ontwikkelen van competenties, zoals samenwerken en weerbaarheid.

Voor het uitvoeren van het Programma Voetbalontwikkeling Bonaire zoekt de FFB een programmamedewerker die in dienst komt van de FFB en mede begeleid wordt door de KNVB en NMC Bright.

Wat ga je doen?

De Programmamedewerker ondersteunt en assisteert het bestuur en commissies van de FFB en de clubs die lid zijn bij de FFB. De Programmamedewerker wordt verantwoordelijk voor:

 • Uitvoeren van het programma voetbalontwikkeling, inclusief het opstellen van jaarplannen en rapportages.
 • In samenwerking met de KNVB organiseren van trainer/coach en scheidsrechtersopleidingen;
 • Ondersteunen van clubs bij het voldoen aan club-licensing;
 • (Ondersteunen bij de) organisatie van de jeugdcompetitie U7 t/m U19;
 • Ondersteunen bij de organisatie van seniorencompetitie;
 • Ondersteunen van bestuurders bij het structureren en organiseren van clubs;
 • Levert een bijdrage aan het creëren van een gezonde financiële exploitatie van bond en clubs;
 • Ondersteunen bondsbestuur bij communicatie met/naar clubs.

Wie ben je?

De Programmamedewerkers krijgt veel verantwoordelijkheid gedelegeerd van het bestuur van de FFB. De functie vraagt om iemand die zowel op strategisch niveau sparringspartner is van het bestuur als iemand die uitvoerende werkzaamheden oppakt. Een veelzijdige baan. De Programmamedewerker beschikt over de volgende competenties en vaardigheden:

 • Beschikt over uitstekende organisatorische vaardigheden en een ‘hands-on’ mentaliteit.
 • Beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.
 • Beschikt over de volgende competenties: aanpassingsvermogen, samenwerkend, initiatiefrijk en resultaatgericht.
 • Is in staat (financiële) administratie te doen.
 • Is in staat strategische doelen naar de praktijk te vertalen en als sparringspartner van het bestuur op te treden.
 • Is in staat de belangen van de FFB te behartigen en verhoudingen van/met stakeholders te overzien en hier passend naar te handelen.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Spreekt en schrijft Papiaments en Nederlands.
 • Je bent bereid om in de avonden en weekenden te werken.
 • Een voetbaltechnisch diploma is een pré.

Wat bieden wij?

Als je van voetbal houdt, is deze baan een unieke kans. Wij bieden je een uitdagende fulltime functie bij de FFB met begeleiding vanuit de KNVB en sportadviesbureau NMC Bright wat volop kansen biedt voor persoonlijke groei. We bieden primaire arbeidsvoorwaarden die in overeenstemming zijn met de zwaarte van de functie.

Heb je interesse?

Herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Solliciteer dan direct door jouw cv en motivatiebrief toe te sturen aan de secretaris van de FFB (ffboneiru@gmail.com). Je kunt solliciteren tot en met zondag 5 januari 2020

Alle sollicitaties worden behandeld door een sollicitatiecommissie waar de FFB, KNVB en NMC Bright in vertegenwoordigd zijn. De sollicitatiecommissie bestaat uit twee bestuursleden van de FFB, een consultant sport van NMC Bright en specialist internationale partnerships van de KNVB.

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie, kun je contact opnemen met Nick Veenbrink, Consultant Sport bij NMC Bright, via 06 283 16 328.

Voor meer informatie over de FFB kun je contact opnemen met het bestuur van de Futbal Federashon Boneiru via ffboneiru@gmail.com.