NMC Bright blijft topsport en talentontwikkeling ondersteunen tijdens crisis

Nieuws door Wouter Kuperus

De sportwereld wordt keihard getroffen door de coronacrisis. Wat betekent dit voor het werk van NMC Bright?

Het werk gaat door

Gelukkig kunnen we vertellen dat het werk voor het grootste gedeelte gewoon door gaat. Wel zijn de omstandigheden natuurlijk drastisch anders. Maar dat geldt voor iedereen. Vanaf 16 maart werken we met z’n allen vanuit huis. Met hoge uitzondering komen we nog op kantoor. Elke werkdag start met een korte meet-up via Google Hangout. Het is prettig om op deze manier het contact met elkaar te houden. We vertellen elkaar waar we mee bezig zijn en geven elkaar een update over projecten. Het aanpassingsvermogen van iedereen is verbazingwekkend. Zowel van collega’s als ook van bonden, clubs en partners met wie we samenwerken. Echt een groot compliment voor iedereen!

Doorschakelen naar wat wel kan

Nadat de ernst van de situatie halverwege maart was ingedaald, is door iedereen moeiteloos doorgeschakeld. In plaats van gefrustreerd te worden over alles wat niet meer kan, kijken we naar wat allemaal nog wel kan. Zo hebben we met de KNLTB afgesproken dat we de certificering van tennisscholen volledig online doen. Alle fysieke afspraken zijn in de afgelopen weken vervangen door video-calls. De toetsing van het pedagogisch prestatieklimaat van KNGU opleidingscentra gebeurde al online. Maar nu hebben we met de bond afgestemd dat ook de fysieke bijeenkomsten op de centra vervangen worden door video-calls. Voetbalclubs die deelnemen aan het Kwaliteit & Performance Programma hebben we in overleg met de KNVB een aantal weken met rust gelaten. Zij hadden te veel aan hun hoofd om zich te kunnen focussen op het programma. Maar ook daar gaan we verder. Weliswaar alleen met de clubs die zelf ook verder willen in het certificeringsproces. We hebben inmiddels veel ervaring in het uitvoeren van online-audits. En wat niet vervangen kan worden door online hulpmiddelen, stellen we uit en plannen we later in het seizoen.

Buitenlandse projecten

Omdat er niet meer wordt gevlogen, is het moeilijk om onze buitenlandse projecten uit te voeren. Ook daar proberen we zoveel mogelijk via video-calls te werken, maar missen we wel het fysieke contact. Wat ons zorgen baart is de impact van de crisis in deze landen. Er wordt een groot aantal mensen direct in hun dagelijkse bestaan getroffen.  

Verdieping en ontwikkeling van een nieuwe opleiding

Verder benutten we deze tijd door ons te verdiepen in vakliteratuur. Sommige collega’s volgen momenteel een cursus. Ook leent deze tijd zich uitstekend om producten te ontwikkelen. Samen met het Talentexpertise Centrum van de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) zijn we druk bezig met de ontwikkeling van de opleiding ‘Talent herkennen in de sport’. Vanaf september 2020 zal deze opleiding voor iedereen te volgen zijn.

Tot slot zijn we blij dat iedereen in ons team gezond is. We hopen dat dit ook geldt voor een ieder die dit leest. Bonden, clubs, trainers, coaches, (top)sporters: blijf positief, blijf gezond en let een beetje op elkaar!

Sportieve groet,

Team NMC Bright