NMC Bright helpt Kampong Hockey bij de ontwikkeling van de jeugdopleiding

Nieuws door Harm Zeinstra

SV Kampong Hockey heeft de ambitie uitgesproken om Heren 1 en Dames 1 toegankelijker te maken voor hockey(st)ers uit de eigen jeugd. De Utrechtse tophockey club heeft NMC Bright daarom gevraagd hen te helpen bij de ontwikkeling van haar jeugdopleiding. In een eerste analysesessie zijn de sterke en ontwikkelpunten vastgesteld. In de ontwikkelsessie die daarna volgde, zijn duidelijke doelstellingen bepaald en een ontwikkelplan gemaakt. 

Kampong had in de afgelopen periode al veel aandacht gegeven aan het ontwikkelen van haar opleidingsvisie. De uitdaging was om de visie op een duurzame manier in de praktijk toe te passen. Een zeer herkenbaar probleem voor vele clubs, niet alleen in het hockey. De analysesessie maakte duidelijk dat Kampong de drie leerlijnen (gedrag, hockey en fysiek) wilde integreren naar één opleidingsvisie.

Tijdens de ontwikkelsessie is hier verder op ingegaan. De club wilde duidelijke doelstellingen en een praktijkgericht ontwikkelplan. We besloten om voor de sessie gebruik te maken van externe kennis en ervaring. Uit ons netwerk hebben we Joost van Geel (Prestatiemanager KNHB) en Douwe Jan van der Wal (Hoofd Voetbalzaken ONS Sneek) benaderd. Zij waren erg enthousiast over het initiatief en wilden hun kennis graag met Kampong delen. De ontwikkelsessie werd een inspirerende en leerzame bijeenkomst. Het hielp de club in het concretiseren van de volgende stap. Voor Kampong is het de komende jaren de uitdaging om de opleidingsvisie zo goed mogelijk toe te passen in de praktijk. De ontwikkelgerichte houding en het leergierige technisch kader zijn goede vertrekpunten.

Wil jij ook met jouw club de stap maken van papier naar praktijk? Neem dan contact op met Harm Zeinstra via onderstaande button.

Foto via website SV Kampong Hockey