Good Practice AVV Zeeburgia: Voetbalacademie zorgt voor betere resultaten op én naast het veld

Good practices door Team NMC Bright

In het seizoen 2019/20 nam AVV Zeeburgia voor de tweede keer deel aan het Kwaliteit en Performance Programma van de KNVB. Door middel van het K&P Programma heeft AVV Zeeburgia zichzelf als doel gesteld om de eigen jeugdopleiding verder te ontwikkelen. De club heeft hiermee opnieuw de status van Regionale Jeugdopleiding behaald en tevens is de Zeeburgia Voetbalacademie bekroond met de toekenning als ‘Good Practice’.

De Good Practice van Zeeburgia

Zeeburgia bereidt spelers en ouders voor op zowel het topsportleven als een maatschappelijke carrière via haar Voetbalacademie. Deze Voetbalacademie heeft, naast de voetbalinhoudelijke doelstellingen, ook het doel om meer voorwaarden te scheppen voor de maatschappelijke ontwikkeling van spelers. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Gratis huiswerkbegeleiding op de club via Amsterdam University College
  • School’s Cool project voor begeleiding op het gebied van leefstijl en planning
  • Scheidsrechtersopleidingen voor jeugdspelers
  • ‘Mijn kind & topsport’ bijeenkomsten voor ouders.

Het onderscheidende element van de Good Practice

De spelers worden intensief begeleid tussen school en trainingen. Dit heeft ertoe geleid dat de schoolresultaten zijn verbeterd. Tevens vermindert het de huiswerk-druk wanneer de kinderen thuis zijn. Het informeren van de ouders over de topsportleefstijl geeft de kinderen ook thuis een betere leeromgeving. Door dit als een totaalpakket aan te bieden, past het binnen de doelstellingen die de club heeft gesteld waar individuele aandacht en ontwikkeling voorop staat.

Wat is een Good Practice?

Een Good Practice is een project binnen het Kwaliteit & Performance Programma gericht op één bepaald thema waar een club in uitblinkt. Het doel van de Good Practice is het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdopleiding en het beter opleiden van (meer) jeugdspelers. De Good Practice dient onderscheidend te zijn, moet in de afgelopen jaren aantoonbare resultaten hebben behaald voor het beter opleiden van (meer) jeugdspelers en moet geborgd zijn in het (jeugd)beleid. De Good Practice kan worden toegekend aan iedere vereniging die deelneemt aan het Kwaliteit & Performance Programma.

Voor meer Good Practices, lees hier verder!