Good Practice AVV SDZ: vaste basisplaats voor kansarmen.

Good practices door Team NMC Bright

AVV SDZ is officieel in het bezit van een Good Practice. De club organiseert samen met diverse maatschappelijke partners tal van activiteiten, waarbij een ‘nieuwe’ toekomst bieden aan ‘kwetsbare’ Amsterdammers, (re)integratie, zelfontwikkeling en een verantwoorde, gezonde en sportieve leefstijl centraal staat.  In 2019 heeft AVV SDZ voor de tweede keer deelgenomen aan het Kwaliteit & Performance Programma. Ditmaal bekroond met de status Lokale Jeugdopleiding én met de toekenning van een Good Practice!

De Good Practice van AVV SDZ

Onder de noemer ‘Meer dan voetbal’ neemt SDZ als maatschappelijk betrokken club een belangrijke sociale en maatschappelijke plaats in binnen Amsterdam Centrum-West. Allereerst en vooral als voetbalaanbieder, maar SDZ is meer dan voetbal alleen. De club biedt kwetsbare mensen in de samenleving met meerdere projecten mogelijkheden om hun toekomst vorm te geven. Hieronder enkele voorbeelden van deze projecten:

  • De club werkt samen met NL Sportief om specifieke doelgroepen (ouderen) in beweging te krijgen.
  • SDZ werkt ook samen met stichting Life Goals Amsterdam om sport aan te bieden voor mensen waarvoor het reguliere sportaanbod vaak niet toegankelijk is.
  • In project ‘Dutch Trainee Cup’ worden statushouders opgeleid tot (assistent-)voetbaltrainers.
  • ‘Uit de keuken van SDZ’ is een sociaal-maatschappelijk project waarbij kwetsbare Amsterdammers onder leiding van professionele koks in de keuken van de kantine gezonde en verse maaltijden bereiden.

Het onderscheidende element van de Good Practice

De maatschappelijke betrokkenheid van AVV SDZ geeft verschillende doelgroepen de kans om zich te ontwikkelen. Meerdere projecten zorgen voor activiteiten waarin kwetsbare mensen uit de Amsterdamse samenleving zich kunnen ontplooien. AVV SDZ levert een directe bijdrage aan de (re)integratie, zelfontwikkeling en het aanleren van een verantwoorde, gezonde en sportieve leefstijl. Dit heeft geresulteerd in het aantrekken en behoud van meer leden en een unieke positie als vereniging. Deze Good Practice heeft geleid tot een verbetering van de kwantiteit én kwaliteit van de jeugdopleiding.

Wat is een Good Practice?

Een Good Practice is een project binnen het Kwaliteit & Performance Programma gericht op één bepaald thema waar een club in uitblinkt. Het doel van de Good Practice is het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdopleiding en het beter opleiden van (meer) jeugdspelers. De Good Practice dient onderscheidend te zijn, moet in de afgelopen jaren aantoonbare resultaten hebben behaald voor het beter opleiden van (meer) jeugdspelers en moet geborgd zijn in het (jeugd)beleid. De Good Practice kan worden toegekend aan iedere vereniging die deelneemt aan het Kwaliteit & Performance Programma.

Voor meer Good Practices, lees hier verder!