Good Practice GVVV: Ontwikkelen van technisch kader

Good practices door Harm Zeinstra

G.V.V.V. uit Veenendaal is sinds kort in het bezit van een Good Practice. De vereniging focust zich op het ontwikkelen van het technisch kader. In seizoen 2019/2020 nam G.V.V.V. voor de tweede keer deel aan het Kwaliteit & Performance Programma. Met de deelname is het hercertificeren geslaagd en heeft de vereniging de stap gemaakt van de status Lokale Jeugdopleiding naar Regionale Jeugdopleiding inclusief een Good Practice!

De Good Practice van G.V.V.V.

Met de aandacht voor scholing en diplomering voor het technisch kader heeft G.V.V.V. inmiddels 102 gediplomeerde trainers werkzaam binnen de vereniging. Hiervan zijn 37 in het bezit van het diploma Pupillentrainer. Met de HO A geschoolde Hoofd Opleiding Jacko Stuivenberg heeft G.V.V.V. iemand actief binnen de vereniging die als docent de JVTC-module kan geven. Inmiddels hebben 19 trainers deze JVTC-module afgerond.

G.V.V.V. zet naast het ontwikkelen en opleiden van haar technisch kader binnen de recreatieve tak, ook in op het doorontwikkelen van de trainers op de prestatieteams. Meerdere trainers zijn in het bezit van UEFA B (Youth) en UEFA C Youth. Ook zijn er meerdere gediplomeerde keeperscoaches actief bij G.V.V.V.

Het onderscheidende element van de Good Practice

Door het continue beleid voor ontwikkeling van het technisch kader onderscheid G.V.V.V. zich met deze Good Practice. Het (technisch)kaderbeleid is beschreven in de beleidsplannen. De kosten zijn tevens geborgd over een langere periode. Daarnaast is het noemenswaardig dat G.V.V.V. dit beleid bij verschillende doelgroepen toepast: prestatie, recreatie, pupillen, junioren, senioren, jongens, meisjes en scheidsrechters.

Wat is een Good Practice?

Een Good Practice is een project binnen het Kwaliteit & Performance Programma gericht op één bepaald thema waar een club in uitblinkt. Het doel van de Good Practice is het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdopleiding en het beter opleiden van (meer) jeugdspelers. De Good Practice dient onderscheidend te zijn, moet in de afgelopen jaren aantoonbare resultaten hebben behaald voor het beter opleiden van (meer) jeugdspelers en moet geborgd zijn in het (jeugd)beleid. De Good Practice kan worden toegekend aan iedere vereniging die deelneemt aan het Kwaliteit & Performance Programma.

Voor meer Good Practices, lees hier verder!