Good Practice HV & CV Quick: de cultuur bewaken

Good practices door Wouter Kuperus

Er is er één jarig hoera, hoera… En dat is HV & CV Quick uit Den Haag. De vereniging bestaat sinds 1 maart maar liefst 125 jaar! Gefeliciteerd!

In seizoen 2020/2021 nam HV & CV Quick voor de tweede keer deel aan het Kwaliteit & Performance Programma. Het is gelukt om de status van Regionale Jeugdopleiding te verlengen. HV & CV Quick is sinds kort ook in het bezit van een Good Practice. De club zorgt met het Quick-kamp dat de cultuur bewaakt wordt en overgedragen wordt aan de (nieuwe) leden.

De Good Practice van HV & CV Quick: het Quick-kamp

Het Quick-kamp is de verzameling van alle activiteiten die in een seizoen worden georganiseerd. Het klinkt als een eenmalige activiteit. Het Quick-kamp is echter de benaming van momenten waar de waarden van de vereniging overgebracht worden. Er is bijzonder veel betrokkenheid van leden, zowel jong als oud. Met de jaarlijkse evenementen en toernooien creëert de vereniging een veilig leerklimaat. Een veilig leerklimaat waar elk lid zich deelgenoot voelt van de Quick-familie.

Het onderscheidende element van de Good Practice

De slogan ‘Wij zijn Quick’ beschrijft het gevoel dat wijdverspreid is binnen de vereniging. Het Quick-kamp en de bijbehorende activiteiten zijn een belangrijk en terugkerend middel voor de vereniging om de cultuur in stand te houden en over te dragen een nieuwe leden. HV & CV Quick kenmerkt zich dan ook door een sterke cultuur en langdurige lidmaatschappen.

Wat is een Good Practice?

Een Good Practice is een project binnen het Kwaliteit & Performance Programma gericht op één bepaald thema waar een club in uitblinkt. Het doel van de Good Practice is het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdopleiding en het beter opleiden van (meer) jeugdspelers. De Good Practice dient onderscheidend te zijn, moet in de afgelopen jaren aantoonbare resultaten hebben behaald voor het beter opleiden van (meer) jeugdspelers en moet geborgd zijn in het (jeugd)beleid. De Good Practice kan worden toegekend aan iedere vereniging die deelneemt aan het Kwaliteit & Performance Programma.

Voor meer Good Practices, lees hier verder!