NMC Bright en KNVB trappen nieuw Programma Voetbalontwikkeling af!

Nieuws door Harm Zeinstra

NMC Bright en KNVB hebben het nieuwe seizoen 2021/’22 gezamenlijk afgetrapt. Op 8 september was de Kick-off bij de KNVB in Zeist. Op deze dag is het nieuwe Programma Voetbalontwikkeling gepresenteerd en het Kwaliteit & Performance Programma geoptimaliseerd. Het team Voetbalontwikkeling van de KNVB en consultants van NMC Bright werken al 8 jaar samen om (jeugd)voetbal duurzaam te ontwikkelen.

Kwaliteit & Performance Programma

Met de gedeelde missie om (jeugd)voetbal continu te verbeteren en alle (jeugd)spelers in een veilige omgeving met meer plezier te ontwikkelen en te behouden, is het nieuwe Programma Voetbalontwikkeling gepresenteerd. Dit programma is een aanvulling op het bestaande Kwaliteit & Performance Programma om alle verenigingen te ondersteunen in behalen van hun ambities. In de afgelopen seizoenen hebben bijna 150 unieke verenigingen deelgenomen aan het Kwaliteit & Performance Programma. Al meer dan 50 verenigingen hebben inmiddels hun aflopende status verlengd via hercertificeren! Deelnemende verenigingen waarderen het Kwaliteit & Performance Programma in de afgelopen seizoenen met een 8 of hoger. Het Kwaliteit & Performance Programma is er voor de ambitieuze verenigingen voor het ontwikkelen van hun jeugdopleiding en het behalen van een status Lokale of Regionale Jeugdopleiding.

Programma Voetbalontwikkeling

Het Programma Voetbalontwikkeling is toegankelijk voor iedere gemotiveerde vereniging. Het programma kan ingezet worden op verschillende thema’s en doelgroepen binnen de vereniging. Door inzicht te krijgen in de vereniging via een analyse, wordt een vereniging geholpen te ontwikkelen en het realiseren van hun ambities. Denk hierbij onder andere aan thema’s als het ontwikkelen van een eigen speelwijze, teamindelingen, pedagogisch voetbalklimaat, doorstroming naar senioren en het begeleiden en opleiden van trainers. Om een goed beeld te krijgen van (één van) de thema’s wordt er gestart met een zelfanalyse onder spelers, ouders/verzorgers, trainers/scouts en bestuur/management. Door deze ervaringen te onderzoeken wordt er een eerste beeld geschetst van de huidige situatie. Middels een analyse sessie op de vereniging wordt er toegewerkt naar een ontwikkelplan op maat. Tijdens de ontwikkelfase ontvangt de vereniging ondersteuning vanuit KNVB en NMC Bright om de gestelde doelstelling te behalen. Bekijk in deze video een uitleg over het Programma Voetbalontwikkeling of meld je vereniging aan via het aanvraagformulier op KNVB Assist. Wil je eerst meer lezen over het Programma Voetbalontwikkeling, dan kan je de brochure downloaden op deze pagina.

Team KNVB & NMC Bright

Met het nieuwe Programma Voetbalontwikkeling en het bestaande Kwaliteit & Performance Programma ondersteund NMC Bright de KNVB in het realiseren van de missie om alle jeugdspelers in een veilige omgeving met meer plezier te ontwikkelen en te behouden. Op de foto staat het team van het Kwaliteit & Performance Programma en Programma Voetbalontwikkeling van de KNVB en NMC Bright bij het bondsbureau in Zeist. Van links naar rechts Ard van Peppen (NMC Bright), Ab van der Velde (KNVB), Nick Veenbrink (NMC Bright), Wouter Kuperus (NMC Bright), Teus Hendriks (NMC Bright), Lennard van Ruiven (KNVB), Harm Zeinstra (NMC Bright), Jorg van der Breggen (KNVB) en Jordi Dekker (KNVB). Op de foto ontbreken René van Baren, Roos Brouwer en alle Medewerkers Voetbalontwikkeling in de regio.