NMC Bright begeleidt sportdelegatie uit Caribisch Nederland

Nieuws door Wouter Kuperus

Collega Nick Veenbrink begeleidde van 18 – 25 september een opleidings- en inspiratieweek voor een grote groep sportleiders buurtsportcoaches, vakleerkrachten bewegingsonderwijs, en jongerenwerkers uit het Caribisch Nederland. Zij zijn voor een werkbezoek in Nederland. Het programma staat in het teken van een leven lang bewegen, sport als middel voor een gezonde leefstijl en de methoden die toegepast worden om dat te bereiken. Een voorbeeld van een vraagstuk dat in de week centraal staat, is hoe je de omgeving van kinderen inricht en organiseert om ze uit te dagen veel te bewegen en sporten.

De delegatie was eerder deze week aanwezig bij de wedstrijd Vitesse – FC Twente in het Gelredome. Ook hebben de leden een rondleiding gehad over het terrein van de KNVB-campus in Zeist en zijn ze veel te gast bij Sportcentrum Papendal.

Woensdag werden ze geïnspireerd door Sportservice Ede en bezochten ze de nieuwe PlayceX in Ede (zie foto gemaakt door Sportservice Ede). Donderdag is het de beurt aan Sebastiaan Platvoet van de HAN University of Applied Sciences voor inspiratie met de Workshop Sportief Groot Worden (onderdeel van het Gelders model voor talentontwikkeling). De delegatie blijft nog in Nederland tot zaterdag. Het is de bedoeling dat de kennis en ervaring die is opgedaan, op Caribisch Nederland wordt toegepast.

De activiteiten worden georganiseerd door NMC Bright samen met het Ministerie van Volksgezondheid, Werkgelegenheid en Sport & de KNVB.