Kennismaken met Sander de Brito Roque

Nieuws door Team NMC Bright

Op 1 februari 2022 ben ik begonnen met mijn nieuwe job als Consultant Sport bij NMC Bright. Een uitdaging waar ik heel veel zin in heb.

Wie ben ik?
Laat ik mezelf eerst even voorstellen: Sander de Brito Roque. Een echte sportfreak. Van tennis tot wielrennen en van schaatsen tot hockey. Zelf sporten en diverse sporten volgen is een grote hobby van mij. Maar mijn echte passie is voetbal. Na zelf bijna tien jaar te hebben gevoetbald werd ik op mijn club, SVS in Capelle aan den IJssel, gevraagd om jeugdwedstrijdjes te fluiten. Dat beviel zo goed dat ik besloot om daar verder in te gaan. Deze arbitrale reis heeft mij geleid naar de top van het Amateurvoetbal waar ik nog steeds als scheidsrechter actief ben in de tweede en derde divisie.

Hoofddocent
De afgelopen negen jaar heb ik voor de KNVB gewerkt waarvan de laatste vijf jaar als Hoofddocent. In die rol was ik verantwoordelijk voor het opleiden van KNVB-docenten, het maken van cursusprogramma’s en leerinterventies. Een super leuke job in een wereld die mij paste als een warme jas. Maar ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging.

Switch naar NMC Bright
In oktober kwam ik op twitter een vacature tegen. NMC Bright zocht een Consultant Sport en opeens voelde ik het vlammetje oplaaien. Dat wordt mijn nieuwe uitdaging! Binnen NMC Bright ga ik aan de slag als International Consultant Sport. Zo ga ik de voetbalbonden op Aruba en Bonaire begeleiden bij het verder ontwikkelen van het voetbal. Ik ga aan de slag met vraagstukken als hoe krijgen we meer vrouwen aan het voetballen, hoe leiden we spelers en trainers op en hoe kunnen we clubs helpen te ontwikkelen in structuur en organisatie.

Opleiden in de sport
Daarnaast ga ik opdrachten doen binnen een thema dat me nauw aan het hart gaat: opleiden binnen de sport. Iets wat ik jaren heb gedaan als docent. Mijn doel is om dit thema een nog nadrukkelijkere plek te geven binnen bonden en clubs. De komende tijd ga ik veel gesprekken voeren met mensen in mijn netwerk om dit thema verder uit te werken. Mocht je daarover in contact willen komen met me, let me know!

Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij NMC Bright. Goed contact met collega’s en een prettige informele sfeer vind ik belangrijk. Ik kan zeggen dat de eerste maand veelbelovend is!

Mocht je contact met me willen opnemen zie de knop hieronder.

Groet,

Sander de Brito Roque