Kennismaken met Thom van Berkel

Nieuws door Thom van Berkel

Op 21 maart 2022 ben ik begonnen bij NMC Bright in mijn nieuwe job als Consultant Sport. De eerste weken bij NMC Bright zijn erg goed bevallen! Ik kijk uit naar mijn tijd bij NMC Bright en hoop een grote, positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het sportlandschap. In dit artikel zal ik mezelf kort voorstellen.

Wie ben ik?

Ik ben Thom van Berkel en van jongs af aan bezig met sport. Mijn sportcarrière begon op 6-jarige leeftijd als volleyballer, een sport die fanatiek beoefend wordt in mijn familie, bij Pegasus in Nijmegen. Na een jaar volleybal mocht ik ook een jaartje gaan ruiken aan voetbal, bij vv Union, gelegen tussen Malden en Nijmegen. Daar ben ik doorgegroeid van de F-Joost (de instroomtrainingen gegeven door Joost, vandaar de naam) tot inmiddels speler in het 1e elftal.

Training en studie

Naast het zelf voetballen, trok het vak van trainer me al op jonge leeftijd aan. Op 14-jarige leeftijd trainde ik voor het eerst samen met een goede vriend een jeugdelftal bij vv Union. Na enkele seizoenen bij Union maakte ik de stap naar NEC Nijmegen. Gelijktijdig begon ik met mijn opleiding bestuurskunde in Nijmegen. Na 3 jaar studeren in Nijmegen vertrok ik naar Utrecht om me te verdiepen in het beleidsmatige van de sportwereld, middels de master Sportbeleid en Sportmanagement. Ook in Utrecht ben ik mijn opleiding blijven combineren met het trainersvak bij de FC Utrecht Academie. Ter afronding van mijn studie heb ik onderzocht welke betekenis BVO’s geven aan het aanleren aan mentale vaardigheden én hoe deze clubs dit dan integreren in beleid. Hierna voelde ik een sterke behoefte om me verder, zowel theoretisch als praktisch, te verdiepen in hoe kinderen leren en ontwikkelen. Hierom heb ik de afgelopen anderhalf jaar de educatieve master tot 1e graads docent Maatschappijwetenschappen gevolgd.

Switch naar NMC Bright

Vier jaar geleden kwam ik via FC Utrecht voor het eerst in aanraking met NMC Bright. Wat me toen erg aansprak was dat NMC Bright veelvuldig de koppeling zocht tussen theorie en praktijk. Destijds heb ik mezelf voorgenomen om als er ooit op een passend moment een vacature online zou komen bij NMC Bright, ik daarop graag zou solliciteren. Dat was oktober jl. het geval. Na enkele goede gesprekken ben ik per 21 maart in dienst gekomen bij NMC Bright.

Werkzaamheden

Bij NMC Bright zal ik me in eerste instantie voornamelijk bezighouden met het Kwaliteit & Performance Programma, het Programma Voetbalontwikkeling en de opleiding Talentherkenning in Sport. Daarnaast ga ik de uitvoering van de Leerklimaat Monitor bij clubs en bonden voor mijn rekening nemen. Mocht je meer willen weten over mij of deze projecten, neem gerust contact met mij op! Dat kan via de knop hieronder.

Groet,
Thom van Berkel