Maak je ambities waar met Programma Voetbalontwikkeling!

Nieuws door Thom van Berkel

Een nieuw seizoen staat weer voor de deur. Trainers en spelers staan weer te trappelen om te beginnen met trainingen, bekerwedstrijden en de competitie. Misschien wel het seizoen om enkele ambities waar te maken. Maar waar begin je eigenlijk? En hoe doe je dat? Het Programma Voetbalontwikkeling helpt verenigingen met het analyseren en ontwikkelen van de jeugdopleiding!

Van ambitie naar werkelijkheid

De meeste vereniging hebben een beleidsplan met ambities en doelstellingen. Mooie woorden in een belangrijk document. Maar om deze ambities daadwerkelijk waar te maken blijkt soms nog lastig. De dagelijkse praktijk vergt al flink veel tijd en focus. Een hoofd opleiding is druk met het ontwikkelen van de trainers. De Technische Commissie moet nog aan het werk om alle teamindelingen kloppend te maken. Voordat je het doorhebt is het alweer bijna winterstop. Hoe kom je tot duurzame ontwikkeling binnen je vereniging? De KNVB en NMC Bright hebben hiervoor het Programma Voetbalontwikkeling gecreëerd.

Ondersteuning van ontwikkeling

Het Programma Voetbalontwikkeling helpt verenigingen met het analyseren en ontwikkelen van de jeugdopleiding. Door de extra hulp vanuit KNVB en NMC Bright krijgt het ontwikkelproces binnen de vereniging een extra stimulans. Het programma start met het in kaart brengen van de huidige situatie. Daarna wordt het gewenste doel geschetst. Gezamenlijk ontwikkelen we de jeugdopleiding richting het gestelde doel.

Wat zijn de ervaringen van verenigingen?

“Het programma voetbalontwikkeling van de KNVB en NMC Bright heeft ons meer inzichten gegeven over hoe onze vereniging naar zichzelf kijkt. Deze inzichten hebben ons gesteund in het maken van keuzes op het gebied van kaderbeleid, speelwijze en het pedagogisch klimaat binnen onze vereniging. Wij zijn nog volop bezig om samen met de leden, ons kader, de KNVB en NMC Bright te komen tot een nieuw jeugdbeleid en sportklimaat waarin ieder lid zich thuis voelt, steun ervaart en zich zelf kan zijn.” Aldus Patrick Valentijn namens vv Sittard

“Vanuit Beerse Boys nemen we sinds eind 2021 deel aan het Programma Voetbalontwikkeling van de KNVB i.s.m. NMC Bright. Hierin focussen we ons op het vinden van een geschikte organisatiestructuur voor onze jeugdopleiding en gaan we aan de slag met het kaderbeleid. NMC Bright ondersteunt ons met het opstellen van agenda’s voor bijeenkomsten, het bedenken van geschikte werkvormen en is een aantal keren aanwezig geweest bij een sessie. De samenwerking met NMC Bright ervaren we als zeer prettig. Het ontwikkelplan dat na de analysefase is opgesteld fungeert als rode draad voor onze overleggen en ontwikkelsessies.” Aldus Boukje Schellens namens vv Beerse Boys

Wil je meer weten?

Ben je nieuwsgierig hoe het Programma Voetbalontwikkeling eruit ziet? Download dan op deze pagina de brochure, bekijk hier een video of kom in contact met Thom van Berkel via tvanberkel@nmcbright.nl of 06 43 16 04 02.

Wil je direct aan de slag? Vul dan het vrijblijvende aanvraagformulier in op KNVB Assist!