NMC Bright & FC Twente/Heracles Academie versterken de regio

Nieuws door Harm Zeinstra

NMC Bright en de FC Twente/Heracles Academie gaan gezamenlijk optrekken op om de partnerclubs die aangesloten zijn bij het Regioplan van de Academie te ontwikkelen. Een samenwerking die is ontstaan vanuit de gezamenlijke drijfveer om het algehele voetbalniveau in de regio te laten stijgen. Hierdoor wordt de enorme potentie die het voetballandschap bezit optimaal benut.

Programma Voetbalontwikkeling

Dominique Scholten, Directeur FC Twente/Heracles Academie, vertelt: “Wij zijn erg enthousiast over de reviews die NMC Bright al enige tijd bij ons uitvoert. Het geeft ons veel inzicht bij het verbeteren van onze jeugdopleiding. Om partnerclubs van het Regioplan ook op deze manier te beïnvloeden, bieden we hen het Programma Voetbalontwikkeling van de KNVB en NMC Bright aan. Met dit programma krijgen onze partnerclubs een analyse en een ontwikkelplan voor hun jeugdopleiding.”
Harm Zeinstra van NMC Bright legt uit wat de samenwerking in de praktijk inhoudt: “De Academie krijgt door deze samenwerking beter zicht op de thema’s die spelen bij de partnerverenigingen. Hierop kan de Academie het kennisdelingsprogramma in de regio afstemmen en kunnen ze vanuit hun ondersteuning nog beter maatwerk afleveren. Verenigingen worden geholpen met het in kaart brengen van kansen, de KNVB en NMC Bright willen graag voetbalontwikkeling stimuleren en de Academie krijgt hulp bij hun ondersteuning naar partnerverenigingen. Kortom, een win-win-win situatie.”

 Talentherkenning in de sport

Dominique: “Vanuit de Academie gaan wij onze jeugdscouts de mogelijkheid aanbieden om de opleiding Talentherkenning in Sport van NMC Bright en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) te volgen. Wij kunnen met deze opleiding nieuwe inzichten en ervaringen opdoen op het gebied van talentherkenning. Door dit te koppelen aan onze eigen visie wordt er een positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen binnen de Academie. We zijn van plan de opleiding Talentherkenning in Sport de komende jaren ook aan de partnerclubs van het Regioplan aan te bieden.”

Harm: “Jeugdopleidingen zijn geneigd veel te investeren in talentontwikkeling, terwijl talentherkenning mede het niveau van de jeugdopleiding bepaalt. De FC Twente/Heracles Academie zet duidelijk in op het verder ontwikkelen van hun scouts. Hiermee zijn zij de eerste jeugdopleiding die alle betrokken scouts op deze manier een startkwalificatie aanbiedt.”

Toekomst

De nauwe samenwerking tussen de FC Twente/Heracles Academie en NMC Bright samen met KNVB en de HAN brengt het algehele voetbalniveau in de regio omhoog. De thema’s en activiteiten worden op elkaar afgestemd waardoor er een passend aanbod is voor verenigingen in de regio. Alle betrokkenen plukken hier in de toekomst de vruchten van.

Meer weten over gezamenlijk optrekken in jouw voetbalregio? Neem contact op met Harm Zeinstra via hzeinstra@nmcbright.nl of 06-43845293