Harm Zeinstra lanceert zijn nieuwe boek ‘De Keeperscode’

Nieuws door Wouter Kuperus

Collega Harm Zeinstra, voormalig keeper van Heracles Almelo en Cambuur Leeuwarden, heeft onlangs zijn nieuwe boek “De Keeperscode” gelanceerd. Het boek is bedoeld voor team-/keeperstrainers en helpt om de keepers van nu en de toekomst beter op te leiden.

Door zijn jarenlange ervaring als keeper heeft Harm zijn eigen visie op het keepersvak ontwikkeld. In “De Keeperscode” deelt hij zijn kijk op het vak. Op deze manier maakt hij de speelwijze completer door daar ook de intenties voor de keeper aan toe te voegen. Daarnaast geeft hij praktische voorbeelden die team-/keeperstrainers helpen om hun eigen visie op het vak te ontwikkelen. 

Harm: “In mijn dagelijkse werk Consultant Sport bij NMC Bright kom ik bij veel profclubs en amateurverenigingen over de vloer. Wat me opvalt, is dat veel voetbalclubs hun speelwijze beschrijven aan de hand van spelprincipes of spelintenties, maar dit vrijwel altijd beperken tot de tien veldspelers. Mijn constatering is dat de keeper toch echt onderdeel is van het team, maar nog te weinig expliciet wordt betrokken in het ontwikkelproces. Daarom heb ik de speelwijze beschreven in intenties voor de keeper. Het boek is daarom niet alleen interessant voor keepers en keeperstrainers, maar ook voor voetballers en voetbaltrainers die meer willen weten over de specifieke rol van een keeper binnen het team. Ik deel veel tips die direct toe te passen zijn voor trainers in de praktijk, afgeleid vanuit een duidelijke visie op keepen.”

Al met al is “De Keeperscode” een waardevol boek voor iedereen die zijn of haar visie op het keepersvak wil ontwikkelen. En wij zijn natuurlijk apetrots op Harm en dit mooie boek.

Ben je geïnteresseerd en wil je het boek bestellen? Dat kan via deze link.