Good Practice DVS’33: Een goed gevulde rugzak

Good practices door Team NMC Bright

Tijdens het hercertificeringstraject in het seizoen 22/23’ heeft DVS’33 opnieuw de status Regionale Jeugdopleiding behaald. Naast het opnieuw behalen van een status heeft DVS’33 ook een Good Practice verdiend. De Good Practice van DVS ’33 is dat zij investeren in extra materialen en ‘huiswerk’ voor onderbouw-spelers.

DVS ’33 schaft jaarlijks een rugzak voor alle onderbouw-spelers aan met een mini-bal en een springtouw erin. Er is een jaarlijks uitreikingsmoment (in november ’22 samen met Vitesse) en de spelers krijgen wekelijks huiswerkopdrachten mee. Hiermee hoopt DVS’33 spelers vaker en op andere plekken kinderen in beweging te krijgen. Bijvoorbeeld thuis, op het schoolplein of op straat met de mini-bal voetballen voor betere motoriek en techniek. Oefenen met het springtouw zorgt voor meer coördinatie, kracht en stabiliteit. Van spelers wordt verwacht dat ze deze rugzak naar iedere training meenemen en wekelijks is er aandacht voor huiswerk en nieuwe oefeningen.

Het onderscheidende element van de Good Practice

Door de huiswerk oefeningen en het wekelijks terugkerende element tijdens de training draagt de Good Practice bij aan het beter opleiden van (meer) jeugdspelers. Het aanleren van vaardigheden met de mini-bal en het springtouw draagt bij aan de coördinatie, kracht, stabiliteit en de technische vaardigheden, dus wordt er differentieel geleerd. DVS’33 stimuleert hiermee de beweegvaardigheid in de sensitieve periode van kinderen. De kosten van de Good Practice zijn geborgd en het zorgt ook voor aantrekkingskracht van de jeugdopleiding.

Wat is een Good Practice?

Een Good Practice is een project binnen het Kwaliteit & Performance Programma gericht op één bepaald thema waar een club in uitblinkt. Het doel van de Good Practice is het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdopleiding en het beter opleiden van (meer) jeugdspelers. De Good Practice dient onderscheidend te zijn, moet in de afgelopen jaren aantoonbare resultaten hebben behaald voor het beter opleiden van (meer) jeugdspelers en moet geborgd zijn in het (jeugd)beleid. De Good Practice kan worden toegekend aan iedere vereniging die deelneemt aan het Kwaliteit & Performance Programma en het Programma Voetbalontwikkeling.

Voor meer Good Practices, lees hier verderr!