Good Practice csv Apeldoorn: Monitoren talentenuitstroom

Good practices door Harm Zeinstra

Csv Apeldoorn heeft in het kader van de hercertificering in het seizoen 22/23 de status Regionale jeugdopleiding weten te behalen, als vervolgstap op en eerdere status Lokale Jeugdopleiding. Tijdens dit traject heeft de vereniging een Good Practice verdiend. De Good Practice richt zich op het onderhouden van het contact met uitstromende talenten.

De Good Practice

Csv Apeldoorn heeft een functie contactpersoon Talentenuitstroom in de jeugdopleiding opgenomen. Deze functie houdt zicht bezig met het volgen van spelers die de overstap hebben gemaakt naar een BVO. Door het contact te onderhouden wil csv Apeldoorn de ontwikkeling van deze spelers in de gaten blijven houden en de verbondenheid met de vereniging behouden of versterken. Hiermee vergroot het ook de kans dat spelers die afvallen bij een BVO terugkeren naar de vereniging.

Het onderscheidende element van de Good Practice

Door structureel aandacht te geven aan uitstromende spelers zorgt csv Apeldoorn voor een goede overgangsperiode. Door continu in contact te blijven weten spelers ook dat er altijd een plek voor hen is bij csv Apeldoorn, mochten zij afvallen bij een BVO. Dit doen ze door deze spelers bijvoorbeeld regelmatig uit te nodigen bij thuiswedstrijden op sportpark Orderbos en door persoonlijk contact tussen de contactpersoon, speler en familie. De Good Practice draagt dus positief bij aan zowel de overgangsperiode van csv Apeldoorn naar de BVO als andersom. Hiermee is de Good Practice inspirerend en onderscheidend voor verenigingen in de regio. Daarnaast is de functie en uitvoering van de contactpersoon Talentenuitstroom duidelijk geborgd in het beleid van csv Apeldoorn.

Wat is een Good Practice?

Een Good Practice is een project binnen het Kwaliteit & Performance Programma gericht op één bepaald thema waar een club in uitblinkt. Het doel van de Good Practice is het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdopleiding en het beter opleiden van (meer) jeugdspelers. De Good Practice dient onderscheidend te zijn, moet in de afgelopen jaren aantoonbare resultaten hebben behaald voor het beter opleiden van (meer) jeugdspelers en moet geborgd zijn in het (jeugd)beleid. De Good Practice kan worden toegekend aan iedere vereniging die deelneemt aan het Kwaliteit & Performance Programma en het Programma Voetbalontwikkeling.

Voor meer Good Practices, lees hier verder!