Good Practice GVV Unitas: drie leerlijnen: technisch, fysiek en mentaal

Good practices door Steijn Kuppens

GVV Unitas heeft tijdens het Kwaliteit & Performance programma in het seizoen 2022/’23 de status Regionale Jeugdopleiding behaald. Tijdens dit proces hebben ze een Good Practice verdiend. De Good Practice is uitgedeeld op basis van de aandacht voor de individuele ontwikkeling van spelers middels drie leerlijnen: technisch, fysiek en mentaal.

Het onderscheidende aspect van deze Good Practice zit in het feit dat voor elke leerlijn een samenwerking is aangegaan. Voor de technische leerlijn is er een samenwerking met zaalvoetbalvereniging ZVG, voor het trainen in de zaal. De samenwerking met FysioPP voor de fysieke leerlijn, uit zich in o.a. groeispurt metingen, ASM-training en krachttraining. Ten slotte is er voor de mentale leerlijn een samenwerking met een sportpsychologe, om zowel trainers als spelers te begeleiden op het mentale aspect van sport en presteren.

Het onderscheidende element van de Good Practice

De combinatie van de drie leerlijnen en de samenwerking met externe partijen zorgt voor het onderscheidende element van deze Good Practice. Gezamenlijk dragen de drie leerlijnen bij aan het beter opleiden van (meer) jeugdspelers. Hiermee is GVV Unitas onderscheidend en inspirerend voor andere verenigingen in de regio. De drie leerlijnen inclusief de samenwerking per leerlijn worden al enkele jaren aangeboden. Bovendien zijn de leerlijnen en de samenwerking per leerlijn goed geborgd binnen het beleid van de vereniging.

Wat is een Good Practice?

Een Good Practice is een project binnen het Kwaliteit & Performance Programma gericht op een bepaald thema waar een club in uitblinkt. Het doel van de Good Practice is het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdopleiding en het beter opleiden van (meer) jeugdspelers. De Good Practice dient onderscheidend te zijn, moet in de afgelopen jaren aantoonbare resultaten hebben behaald voor het beter opleiden van (meer) jeugdspelers en moet geborgd zijn in het (jeugd)beleid. De Good Practice kan worden toegekend aan iedere vereniging die deelneemt aan het Kwaliteit & Performance Programma en het Programma Voetbalontwikkeling.

Voor meer Good Practices, lees hier verder!