Inspiratiesessie Diversiteit & Inclusie in de sport

Nieuws door Wouter Kuperus

Deze week ontvingen we Roel Schirra op kantoor voor een inspiratiesessie Diversiteit & Inclusie in de sport. Roel werkt als teamcoach bij Bol waar hij onder andere een programma begeleidt over Diversiteit, Gelijkwaardigheid en Inclusie. Een leuk kennismakingsgesprek met Roel leidde tot het idee voor een inspiratiesessie. Aangezien het onderwerp zeer actueel is en ook in de sport een hot topic, waren we benieuwd wat de sport van het bedrijfsleven kan leren.

Bol (wie kent het niet?) heeft inmiddels circa 5500 medewerkers, met allerlei nationaliteiten en van velerlei pluimage. De leiding investeert bewust in een werkcultuur waarin iedereen zich veilig voelt en waar talent zich kan ontplooien. Een mooi haakje met de sport natuurlijk, maar dat was niet het enige. Roel zelf heeft ook een rijk voetbalverleden. Zijn jeugd heeft Roel doorgebracht in de opleiding van PSV en hij heeft nog een tijdje met Helmond Sport in de Eerste Divisie gespeeld. Genoeg haakjes dus.

Roel hield ons een spiegel voor, want hoe divers is het NMC Bright team eigenlijk? En hoe vaak komen we in de sport de situatie tegen waarin witte mannen in beleidsfuncties bepalen wat goed en leuk is voor anderen? De sessie leerde ons ook dat diversiteit en inclusie veel verder gaat dan een kleur of een genderneutraal toilet. Het gaat ook om een verscheidenheid in karakters, en het creëren van een werksfeer waarin er evenveel waardering wordt gegeven aan introverte als extraverte mensen.

Kortom, veel insights en interessant om te leren van hoe Bol het gesprek over diversiteit en inclusie faciliteert en begeleidt. Inzichten over zowel vorm als inhoud die we zeker kunnen inzetten in de wijze waarop we onze procesbegeleiding en ons advies op dit onderwerp vormgeven in de sport. Roel, bedankt!

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op dit gebied? Neem dan contact op met Jorrit Smit, Teamlead Sport & Leefstijl via jorrit@nmcbright.nl.