AZ Alkmaar

Review van de jeugdopleiding van AZ Alkmaar

De focus van de review ligt op continu verbeteren: wat kan de club doen om het opleidingsprogramma te verbeteren?

 • Jaar
  2018
 • Land
  Nederland
 • Experts
  Louis van Gaal
  Jos van Dijk
  Specialist mentale vorming
  Teun Jacobs

Wat we hebben gedaan

Een reviewteam met verschillende experts identificeert samen met de club de ruimte voor ontwikkeling

Wat laten we liggen in het programma? Wat zijn onze blinde vlekken? Wat doen we nog niet, wat wel binnen onze visie past?

AZ staat bekend als een innovatieve en vooruitstrevende club. Met een kleiner budget dan de directe concurrenten probeert de club op creatieve wijze haar concurrenten steeds een stap voor te zijn. Dit geldt ook voor de jeugdopleiding.

AZ vroeg aan ons om drie dagen mee te lopen in de jeugdopleiding. De vragen van AZ aan het reviewteam: Wat laten we liggen in het programma? Wat zijn onze blinde vlekken? Wat doen we nog niet, wat wel binnen onze visie past?

Samen met AZ stelden we een programma en een team van deskundigen samen, passend bij de club en de te behandelen onderwerpen. We vroegen Louis van Gaal, Jos van Dijk en een specialist op het gebied van mentale vorming om met ons mee te kijken. Vanuit de KNVB sloot Teun Jacobs, manager voetbalontwikkeling aan bij het team.

Een review biedt een moment van reflectie in de waan de dag. Ben je nieuwsgierig naar de effecten van een review voor jouw organisatie? Neem contact met ons, we vertellen je graag meer.

De review geeft je de kans om meer de diepte in te gaan met een aantal experts op onderdelen die je in grote lijnen zelf kiest. Echte experts leggen hetgeen je doet nog eens een keer op topniveau langs de meetlat.

Marijn Beuker
Manager Development & Performance AZ Alkmaar

 

Geïnteresseerd na het lezen van deze case?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Wij begeleiden en adviseren sportorganisaties die morgen beter willen zijn dan vandaag.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.