Beleidsontwikkeling Sportnetwerk Overijssel

Samen beleid maken voor regionale talentontwikkeling in Overijssel

Hoe kunnen we regionale talentontwikkeling in de provincie versterken?

  • Jaar
    2024
  • Land
    Nederland

Wat we hebben gedaan

Samen met Sportnetwerk Overijssel heeft NMC Bright een plan gemaakt waarin opleidingsprogramma’s in Overijssel worden versterkt en waar alle verenigingen van profiteren.

Sportnetwerk Overijssel is een organisatie die zorgt voor de verbinding tussen de topsport, talentontwikkeling, talentherkenning en de breedtesport die de provincie Overijssel rijk is. Het netwerk zet zich vooral in op vitaliteit, positieve gezondheid en beweging. Daarnaast wil Sportnetwerk Overijssel zich meer focussen op de structurele begeleiding en ondersteuning van talentontwikkeling in de provincie. Binnen de organisatie is al een visie gevormd op de manier waarop ze de top van de breedte in Overijssel wil ondersteunen.

Sportnetwerk Overijssel heeft ons gevraagd hen te begeleiden bij de ontwikkeling van een plan van aanpak voor de begeleiding en ondersteuning van regionale talentontwikkeling in de provincie Overijssel. Erkenning of accreditatie van regionale talentprogramma’s is onderdeel van het plan van aanpak.

In een aantal co-creatie sessies met Sportnetwerk Overijssel hebben we een plan gemaakt om talentontwikkeling in de provincie te bevorderen. Door bestaande en opkomende opleidingsprogramma’s te erkennen en te versterken wordt het opleidingslandschap voor Overijssels talent duurzaam versterkt. Een ander speerpunt in het plan is het aanstellen van een Regisseur Regionaal Opleidingslandschap (RRO) per sportdiscipline. Deze RRO wordt verantwoordelijk om voor een specifieke sport de desbetreffende sporters en trainers uit de gehele sportketen te beïnvloeden, van breedte tot de top.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.