Centra voor Topsport & Onderwijs

Visitatiecommissie geeft aanbevelingen voor verdere optimalisatie

Van goed naar beter in de Nederlandse topsport infrastructuur.

  • Jaar
    2020
  • Land
    Nederland

Wat we hebben gedaan

NMC Bright geeft leiding aan de visitatieteams die de kwaliteit van de Nederlandse CTO’s onderzoekt.

Tijdens de visitatie wordt gekeken naar wat goed gaat en wat nog beter zou kunnen in het faciliteren van de Nederlandse topsport.

In februari 2017 zijn er nieuwe accreditaties verleend aan de Nederlandse Centra voor Topsport & Onderwijs. Na deze uitvoerige procedure volgde vanaf het voorjaar van 2017 het visitatietraject. In 2020 is dit herhaald bij opnieuw vijf CTO’s, te weten CTO Papendal, CTO Amsterdam, CTO Zuid, CTO Noord en CTO Metropool. NMC Bright begeleidde in alle gevallen het traject.

In afstemming met NOC*NSF en het betreffende CTO wordt een extern visitatieteam samengesteld waarin mensen uit de topsport, onderwijs, overheid en het bedrijfsleven plaatsnemen. Dit team gaat samen met het CTO in een tweedaags programma zich een beeld vormen van de dienstverlening van het CTO.

Ter voorbereiding aan het visitatietraject worden alle stakeholders van het CTO, zoals onderwijs, huisvesting, sportbonden, experts, overheid, medisch, wetenschap & innovatie, gevraagd feedback te geven. Dit wordt gedaan middels een 360 graden onderzoek uitgevoerd door NMC Bright. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt als voorbereiding op het praktijkbezoek. Vertegenwoordigers van de verschillende stakeholders zullen vervolgens tijdens het praktijkbezoek met het visitatieteam in gesprek gaan om hun feedback verder toe te lichten.

De visitatie wordt door NOC*NSF ingezet als kwaliteitsprogramma voor het optimaal faciliteren van de Nederlandse topsport en talentontwikkeling. NMC Bright heeft het visitatiemodel ontwikkeld samen met NOC*NSF en vertegenwoordigers vanuit de topsport en de CTO’s en gaat de komende jaren het visitatietraject in de Nederlandse topsport begeleiden.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.