Clubondersteuning Leiderdorp

Sportclubs in Leiderdorp ondersteunen om vitaal te worden en/of te blijven

De vitaliteit van de sportclubs in Leiderdorp bevorderen via een impact-gestuurde methodiek.

Wat we hebben gedaan

We helpen Leiderdorp met hun invulling op clubondersteuning. Dit doen we vanuit een impact-gestuurde benadering.

De aanleiding van gemeente Leiderdorp om clubondersteuning aan te bieden komt door een vitaliteitsonderzoek uit 2022. Uit dit onderzoek blijkt dat sportclubs na de coronacrisis en de energiecrisis gerichte clubondersteuning kunnen gebruiken om als club vitaal te worden en/of te blijven.

Onze clubondersteuners Jorrit en Gloire reageren daar als volgt op: “Wij zien de nodige uitdagingen voor sportclubs, maar ook ontzettend veel mooie kansen. Wij hebben veel zin om de sportclubs de komende twee jaar te ondersteunen bij het benutten van alle kansen.”

De ondersteuning wordt centraal bijeen gebracht binnen een sportloket, waar vraag & aanbod vanuit de gemeente en sportclubs bij elkaar komen (zie afbeelding). Belangrijk tijdens de clubondersteuning is dat we met de clubs in gesprek gaan om er achter te komen op welke vlakken de clubs ondersteuning kunnen gebruiken. Op deze manier zorgen we ervoor dat bij clubs met verschillende wensen ook daadwerkelijk de juiste interventies worden uitgevoerd.

Naast het inspelen op de vragen van de sportclubs gaan we in Leiderdorp ook aan de slag met de door NMC Bright nieuw ontwikkelde visie op impact-gestuurde clubondersteuning. Bij deze ondersteuning staat niet het aanbod of de vraag van de club centraal, maar wordt (ook) gekeken naar de potentiële maatschappelijke impact. “Hoe kunnen we met bepaalde clubs nog meer en beter inspelen op bepaalde maatschappelijke uitdagingen” is daarbij de vraag die centraal staat.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.