De Goudse Sportraad

Kwartiermaker bij de opstart van de Goudse Sportraad

De Goudse Sportraad geeft gevraagd en ongevraagd advies over sport en bewegen in Gouda.

  • Jaar
    2022
  • Land
    Nederland

Wat we hebben gedaan

In opdracht van de gemeente Gouda hebben we als kwartiermaker geholpen bij de vorming van de Goudse Sportraad.

De Goudse Sportraad is een onafhankelijk adviesorgaan dat gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het College van B&W of de gemeenteraad van Gouda over strategische ontwikkelingen en vraagstukken op het gebied van sport en bewegen vanuit een breed en integraal perspectief.

Al in 2018 nam de Goudse gemeenteraad een motie aan waarin het college verzocht werd een voorstel uit te brengen voor het oprichten van een Goudse Sportraad. Na enkele onderzoeken onder sportorganisaties is de conclusie getrokken dat er behoefte was aan een dergelijke sportraad.

Eerst zijn de missie, visie en doelstellingen uitgewerkt van de Goudse Sportraad. Daarna is collega Jorrit Smit aangesteld als kwartiermaker. In deze rol heeft hij de verdere realisatie van de sportraad begeleid. Hiervoor is een werving en selectieprocedure opgestart. Een volwaardige procedure, met functieprofielen en interviews. Dit resulteerde in veel reacties en interessante kennismakingsgesprekken.

Na afronding van de werving en selectieprocedure stond er een zeer professionele, diverse en inclusieve Goudse Sportraad met veel passie voor sport.

Dit soort trajecten vragen maatwerk, kennis van de sportwereld en een beetje lef. We helpen daar graag bij.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.