Gemeente Ede

Onderzoek naar het leerklimaat bij sportclubs

Talentontwikkeling is essentieel binnen het ecosysteem van de sport.

  • Jaar
    2018
  • Land
    Nederland

Wat we hebben gedaan

In opdracht van de gemeente Ede hebben we het leerklimaat bij zes verschillende sportclubs in kaart gebracht.

Hoe ervaren ouders, sporters en trainers de lerende omgeving van de club?

NMC Bright heeft in opdracht van de Consulent Talentontwikkeling bij de Gemeente Ede, Sebastiaan Kuijper, de Leerklimaat Monitor van NMC Bright ingezet om de lerende omgeving binnen zes Edese clubs in kaart te brengen, te weten: AV Climax (atletiek), DVO Bennekom (korfbal), Exalto Sport (turnen), Polar Bears (zwemmen & waterpolo), TweeVV (volleybal) en VV Bennekom (voetbal).

De Leerklimaat Monitor onderzoekt hoe de lerende omgeving wordt ervaren vanuit het perspectief van de ouder, de sporter en de trainer. Het onderzoek is opgebouwd rondom de vijf pijlers van een optimaal lerende omgeving zoals ook NOC*NSF hanteert. Met de uitkomsten ervan gaat Sebastiaan aan de slag om de verenigingen te helpen een optimale leeromgeving te creëren voor talentvolle sporters in de gemeente.

De activiteiten van Ede passen in de visie van Topsport Gelderland voor talentontwikkeling in de regio. Verenigingen spelen daarin een belangrijke rol. Vanuit de verenigingen stromen talenten door naar regionale trainingscentra (RTC’s) om vervolgens naar de Centra voor Topsport & Onderwijs door te stromen waar de nationale instroom- en topsportprogramma’s plaatsvinden. Topsport Gelderland wil de Gelderse verenigingen zo goed mogelijk ondersteunen met kennis en expertise op het gebied van talentherkenning en -ontwikkeling.

 

Geïnteresseerd na het lezen van deze case?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Wij begeleiden en adviseren sportorganisaties die morgen beter willen zijn dan vandaag.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.