Impactgestuurde clubondersteuning

Een essay dat inzichten en concrete handvatten biedt voor clubondersteuners

Op de juiste locaties, met de juiste ondersteuning het juiste sportaanbod ontwikkelen voor jouw doelgroep

  • Jaar
    2024
  • Land
    Nederland

Wat we hebben gedaan

Sportclubs zijn fantastisch: ze brengen mensen in beweging én verbinding. Dit essay is geschreven voor de professionals die deze clubs ondersteunen. Het doel: op de juiste locaties, met de juiste ondersteuning het juiste sportaanbod ontwikkelen voor jouw doelgroep.

Sportclubs zijn fantastisch: ze brengen mensen in beweging én verbinding. Het is belangrijk dat we ze daarbij helpen. Maar onze clubondersteuning kan op veel plekken wel een opfrisbeurt gebruiken. Want samen met sportclubs valt nóg veel meer impact te maken door doelgerichter en innovatiever te werk te gaan.

In dit compacte vijfluik delen wij onze visie op impactgestuurde clubondersteuning. We gaan ondermeer in op de veranderende sportbehoeften van doelgroepen, de beperkte ontwikkelkracht van sommige sportclubs en de samenwerking met maatschappelijke partners. In één zin samengevat:

Op de juiste locaties, met de juiste ondersteuning het juiste sportaanbod ontwikkelen voor jouw doelgroep

Het is geschreven voor iedereen die actief is in de sport of het sociaal domein. Van beleidsmakers tot clubondersteuners en van verenigingsbestuurders tot welzijns- en jongerenwerkers. De tijd dat we clubondersteuning enkel en alleen vanuit sport benaderen ligt wat ons betreft achter ons.

Het essay is een co-creatie tussen NMC Bright en Gersom Smit. Beiden al jarenlang actief in begeleiding en ontwikkeling van sportclubs, clubondersteuners en beleidsmakers. Deze ervaringen en onze visie op de toekomst zijn gebundeld in dit essay.

Wil je naar aanleiding van dit essay verder praten of ideeën uitwisselen onder het genot van een kop koffie? Neem dan gerust contact op met Jorrit Smit. We staan altijd open voor een goed gesprek en samenwerking om samen de sportwereld te verbeteren.

Link naar het essay:
Impactgestuurde Clubondersteuning v1.1.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.