KNLTB

Selectie KNLTB Hallenplan

KNLTB Hallenplan voor indoor tennishallen

Ondersteuning bij proces en selectie van samenwerkingspartners

 • Jaar
  2022
 • Land
  Nederland
 • Experts
  Wouter Kuperus
  Harm Zeinstra
  Erik Poel
  Jacco Elthing
  Marjolein Notten
  Jarno Zwier

Wat we hebben gedaan

Samen met KNLTB het idee van het Hallenplan omgezet in een methodiek om tot een selectie van samenwerkingspartners te komen.

Hoe zorgen we ervoor dat indoor tennishallen niet verdwijnen? Dat tennissers ook in de winter kunnen genieten van hun trainingen en wedstrijden? Samen met de KNLTB heeft NMC Bright het Hallenplan opgezet. Door indoor tennishallen financieel te ondersteunen en te faciliteren via verschillende toernooien en activiteiten zorgt de KNLTB ervoor dat deze behouden blijven. De tennisbond wil hiermee acteren tegen een aantal ontwikkelingen die niet goed zijn voor het Nederlandse tennislandschap. Er verdwijnen namelijk steeds meer indoorbanen en locaties. Ook het aanbod van indoorwedstrijden in de winter is vele malen kleiner dan tijdens het zomerseizoen. Hierdoor is tennis in de winter minder vanzelfsprekend dan in de zomer.

Om een keuze te maken uit een groot aantal tennishallen heeft NMC Bright een selectieprocedure opgesteld. Via een online pitch met een waarderingsmethodiek zijn er inmiddels 19 geselecteerde hallen gekozen. De KNLTB huurt in 2023/’24 totaal 230 weekenden banen waarop 356 toernooien en jeugdevents georganiseerd worden. De nog openstaande uren worden via het online platform Meet & Play aangeboden. In dit en dit artikel op KNLTB Centrecourt lees je meer over het KNLTB Hallenplan.

Via dit project ondersteund NMC Bright de tennisbond in het opstellen van een onafhankelijke methodiek voor het selecteren van samenwerkingspartners. Daarnaast heeft NMC Bright ook zitting in de selectiecommissie om het proces en onafhankelijkheid te waarborgen.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.