KNLTB

Certificering tennisscholen

Naar een landelijk netwerk van gecertificeerde tennisacademies.

  • Jaar
    2016 - nu
  • Land
    Nederland

Wat we hebben gedaan

We ontwikkelden een op maat gesneden kwaliteitsmodel voor het certificeren van tennisscholen. Sinds 2014 is NMC Bright partner van de KNLTB voor de jaarlijkse audits bij tennisscholen.

Implementeren van een nieuw topsportbeleid.

De KNLTB heeft als ambitie om tot de 10 beste tennislanden ter wereld te horen. Om de structuur en prestatiecultuur van het opleiden van talentvolle spelers en speelsters in Nederland een krachtige kwaliteitsimpuls te geven, gaat de KNLTB nauw samenwerken met tennisscholen. Deze scholen krijgen een prominente rol in het opleiden van talentvolle spelers in Nederland. Er is gekozen voor een samenwerkingsmodel waarin alle partijen elkaar beter maken, scherp houden en zodoende topprestaties gaan leveren.

Landelijk netwerk
De bond wil toe naar een landelijk netwerk van gecertificeerde tennisscholen waarin ruimte is voor ontwikkeling en samenwerking. Het netwerk bestaat uit een aantal bovenbouw tennisscholen (12 t/m 18 jaar) in de verschillende regio’s, omringd door een aantal onderbouw-tennisscholen die de scouting en eerste opleiding van kinderen t/m 12 jaar voor hun rekening nemen. Onder regie van de KNLTB én in samenwerking met elkaar verzorgen de tennisscholen de jeugdopleiding.

Kwaliteitsmodel tennisscholen
NMC Bright heeft de KNLTB geholpen bij het ontwikkelen van een objectief certificeringssysteem bestaande uit 10 kwaliteitsdomeinen en zo’n 40 kwaliteitscriteria waarmee de kwaliteit van de tennisscholen in kaart kan worden gebracht.

Objectieve meting
De certificering van de tennisscholen wordt uitgevoerd door de adviseurs van NMC Bright. De procedure bestaat uit een online zelfevaluatie door de tennisschool zelf, waarna een tennisschool door een onafhankelijke auditcommissie wordt bezocht. Tijdens de audit wordt gesproken met directie, trainers, spelers, ouders en specialisten die verbonden zijn aan het opleidingsprogramma voor toptalenten. Ook wordt een training bekeken. Het geheel leidt tot een objectieve meting van de kwaliteit van de tennisschool. De bevindingen worden gerapporteerd aan de bond.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.