KNVB

Kwaliteit- en Performance Programma voor jeugdopleidingen

© KNVB

Hoe kunnen we meer en betere spelers laten doorstromen naar de top van het Nederlandse voetbal?

  • Jaar
    2014 - nu
  • Land
    Nederland

Wat we hebben gedaan

Met de unieke methodiek van ‘ontwikkelingsgericht certificeren’ brengen clubs in het betaalde en amateurvoetbal de kwaliteit van hun jeugdopleiding in kaart. Hiervoor zijn minimale kwaliteitseisen opgesteld op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Vervolgens wordt de clubs de mogelijkheid geboden om samen met hoogwaardige experts (van binnen en buiten het voetbal) te bepalen wat de volgende stap kan zijn in de ontwikkeling van de jeugdopleiding.

Een nieuwe benadering in het verder ontwikkelen van de Nederlandse jeugdopleidingen.

Hoe kunnen we meer en betere spelers laten doorstromen naar de top van het Nederlandse voetbal? Deze vraag staat centraal in het Kwaliteit & Performance Programma. NMC Bright en de KNVB ondersteunen hiermee clubs op technisch gebied. Het programma is voor jeugdopleidingen met de ambitie om de beste te willen zijn.

Ontwikkelingsgericht certificeren
Met de unieke methodiek van ‘ontwikkelingsgericht certificeren’ brengen clubs in het betaalde en amateurvoetbal eerst de kwaliteit van hun jeugdopleiding in kaart. Hiervoor zijn minimale kwaliteitseisen opgesteld op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Vervolgens wordt de clubs de mogelijkheid geboden om samen met hoogwaardige experts (van binnen en buiten het voetbal) te bepalen wat de volgende stap kan zijn in de ontwikkeling van de jeugdopleiding.

Onafhankelijk en deskundig
NMC Bright is de partner van de KNVB om het proces met clubs op een onafhankelijke manier te begeleiden. Met onze kennis en ervaring in topsport en talentontwikkeling creëren we een maximaal leerrendement voor alle deelnemers aan het programma.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over K&P Programma.

De review geeft je de kans om meer de diepte in te gaan met een aantal experts op onderdelen die je in grote lijnen zelf kiest. Echte experts leggen hetgeen je doet nog eens een keer op topniveau langs de meetlat.

Marijn Beuker
Head of Performance and Development AZ Alkmaar

Er wordt op een positieve manier met je meegekeken en –gedacht, met als doelstelling om gezamenlijk te komen tot inzichten die je club kunnen verbeteren. Wat dat betreft zou zo’n review bij wijze van spreken wel elke maand willen hebben.

Elwin van Keulen
Hoofd Jeugdopleiding Cambuur Leeuwarden

Het K&P-programma helpt ons om kwaliteit te borgen.

Stephan Vink
Hoofd Jeugdopleiding HBS-Craeyenhout

 

Geïnteresseerd na het lezen van deze case?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Wij begeleiden en adviseren sportorganisaties die morgen beter willen zijn dan vandaag.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.