Levend Leiderdorp

Gezond leven makkelijker maken voor inwoners van Leiderdorp

Hoe kunnen we gezond leven makkelijker maken voor alle inwoners van de gemeente, van jong tot oud?

  • Jaar
    2024
  • Land
    Gemeente Leiderdorp, Nederland

Wat we hebben gedaan

We werkten actief mee aan de totstandkoming van het leefstijlakkoord ‘Levend Leiderdorp’. In de rol van Coördinator Sport & Preventie dragen we nu de verantwoordelijkheid voor de uitvoering.

In december 2023 is een nieuwe sociale agenda in de gemeente Leiderdorp vastgesteld. In de sociale agenda is ‘gezond leven makkelijker maken’ opgenomen als beoogd maatschappelijk effect. Het leefstijlakkoord ‘Levend Leiderdorp’ is erop gericht om dit maatschappelijk effect te realiseren. Daarmee willen de gemeente een gezonde leefstijl en leefomgeving makkelijk en toegankelijk maken voor iedereen.

Aan het leefstijlakkoord zijn verschillende partners verbonden. De partners zetten zich op verschillende manieren in voor een gezondere leefstijl en leefomgeving voor inwoners. Tegelijkertijd is het leefstijlakkoord een plan om inwoners te betrekken bij de beweging richting een gezonder Leiderdorp, om kennis te delen over een gezonde leefstijl, en om gezond aanbod uit te lichten van onder andere aangesloten partners.

Op basis van de principes van Positieve Gezondheidde Blue Zones en de gesprekken met partners zijn zes leefstijlthema’s opgesteld, zoals: Gezond voedingspatroon, Bewegen en Sport, Gezonde leefomgeving, Mentale gezondheid, Armoedebestrijding & Gelijke kansen creëren en Zingeving & Sociale contacten.

Na eerst actief betrokken te zijn geweest bij de totstandkoming van het leefstijlakkoord zijn we nu actief in de rol van Coördinator Sport & Preventie en dragen we de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van ‘Levend Leiderdorp’.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.