Programma Voetbalontwikkeling

KNVB en NMC Bright helpen clubs bij ontwikkelen voetbaltechnisch beleid

Hoe kunnen we verenigingen duurzaam ontwikkelen?

  • Jaar
    2021
  • Land
    Nederland

Wat we hebben gedaan

In 2021 ontwikkelden en lanceerden we samen met de KNVB het Programma Voetbalontwikkeling om verenigingen duurzaam te ondersteunen.

Met het Programma Voetbalontwikkeling zet de KNVB samen met NMC Bright in op de brede ontwikkeling van jeugdopleidingen bij amateurverenigingen in Nederland.

Een op maat gemaakt ontwikkeltraject

Het Programma Voetbalontwikkeling is een op maat gemaakt ontwikkeltraject op inhoudelijke of organisatorische thema’s binnen een vereniging. NMC Bright verzorgt de procesbegeleiding tijdens het programma om de gewenste situatie te behalen.

Voor verenigingen die zich willen ontwikkelen

NMC Bright is vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwikkelen van het programma. Vanuit het langlopende Kwaliteit & Performance Programma was er behoefte om een laagdrempelig programma te ontwikkelen waarbij verenigingen niet getoetst worden, maar dat gebaseerd is op de intrinsieke motivatie van de vereniging om te ontwikkelen.

Met behulp van een 360°- analyse

De vereniging heeft de keuze om enkele thema’s te laten analyseren bij de doelgroepen spelers, ouders, trainers en bestuur/management. Via een 360°- analyse worden ervaringen verzameld en wordt dit verdiept in gesprekken tijdens een analysesessie op de vereniging. Vanuit de huidige situatie wordt er een gewenste situatie geschetst als doel van het Programma Voetbalontwikkeling. Veel voorkomende thema’s zijn pedagogisch voetbalklimaat, organisatie, jeugdvoetbalbeleid, speelwijze, teamindelingen en doorstroming naar senioren.

Maken we een op maat gemaakt ontwikkelplan

Via een op maat gemaakt ontwikkelplan gaat de vereniging samen met KNVB en NMC Bright aan de slag. Stapsgewijs wordt er toegewerkt naar de gewenste situatie. Tijdens een ontwikkelsessie wordt de vereniging verder geholpen bij een onderdeel van het ontwikkelplan.

NMC Bright is de partner van de KNVB om het proces met verenigingen op een onafhankelijke manier te begeleiden. Met onze kennis en ervaring in topsport en talentontwikkeling creëren we een maximaal leerrendement voor alle deelnemers aan het programma.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.