KNHS

Strategisch advies meerjarenplan topsport

Advies en ontwikkeling van strategisch meerjarenplan topsport

  • Jaar
    2022
  • Land
    Nederland

Wat we hebben gedaan

Co-auteurschap, adviseur en procesbegeleider bij het opstellen van een meerjarenplan topsport voor de olympische ambities van de KNHS.

De Nederlandse paardensport kan bogen op een succesvol verleden. Nederlandse paarden en ruiters behoren tot de beste van de wereld. En natuurlijk kent iedereen in Nederland nog de prestaties van Anky van Grunsven. Zij draaide meer dan twintig jaar mee in de top. Ze behaalde in totaal negen medailles op maar liefst vijf verschillende Olympische Spelen. Maar om aan de top te blijven is vaak veel moeilijker dan er te komen. Daarom zet de bond in op een gedegen meerjarenplan topsport, om de kans op medailles ook in de toekomst veilig te stellen.

NMC Bright ondersteunt Iris Boelhouwer, Technisch Directeur KNHS, bij het opstellen van een duidelijke koers, doelstellingen en acties richting de Olympische en Paralympische spelen van 2024 (Parijs) en 2028 (Los Angeles). Hierbij is er aandacht voor zowel de inhoud als het proces. Meerdere stakeholders zijn betrokken bij de planvorming. Stakeholders als topruiters en  paardeneigenaren in het veld, maar ook coaches, bestuur, management, directie van de KNHS.

Door middel van co-creatie met de stakeholders onder leiding van Iris Boelhouwer als Technisch Directeur en NMC Bright is er een strategisch meerjarenplan topsport opgesteld om de olympische ambities van de KNHS concreet te maken. Het plan is gezamenlijk geschreven, waarbij de eindredactie bij de directie van de KNHS en NMC Bright ligt.

Lees hier meer over de ondersteuning die NMC Bright biedt aan de KNHS.
Klik hier om een indruk te krijgen van het meerjarenplan topsport van de KNHS.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.