Onderzoek Brabantse Topsport- en Opleidingsprogramma’s

Een inventariserend onderzoek voor BrabantSport

BrabantSport wil meer impact maken door de top van de breedtesport te ondersteunen.

  • Jaar
    2023
  • Land
    Nederland

Wat we hebben gedaan

We maakten inzichtelijk welke verenigingen met hun senioren op het hoogste niveau en/of met de jeugdopleiding op landelijk niveau uitkomen. Deze inventarisatie hielp BrabantSport om keuzes te maken voor hun ondersteuningsaanbod.

BrabantSport zet zich in voor een sterker Brabant door middel van sport. Door sport toe te voegen aan de provincie wordt deze sterker en gezonder. BrabantSport wil het beste sportklimaat van Nederland creëren, in de breedste zin van het woord.

BrabantSport faciliteert met TeamNL Zuid al een groot aantal nationale topsport- en opleidingsprogramma’s. Er zijn echter ook programma’s in de provincie die niet voldoen aan de criteria om gefaciliteerd te worden door TeamNL Zuid, maar waaraan BrabantSport wel meer gerichte (sporttechnische) ondersteuning wil geven. Deze lokale en regionale programma’s hebben betekenis voor Brabantse sporters, zowel individueel als in teamverband. Ze maken sportieve en maatschappelijke impact en BrabantSport wil deze impact duurzaam vergroten. Met deze reden verdienen deze lokale en regionale programma’s om gewaardeerd en gefaciliteerd te worden.

Voor BrabantSport hebben we daarom een inventariserend onderzoek gedaan naar regionale topsport en opleidingsprogramma’s. Via desk-research en validatie via sportbonden hebben we inzichtelijk gemaakt welke verenigingen met hun senioren op het hoogste niveau en/of met de jeugdopleiding op landelijk niveau uitkomen. Deze inventarisatie helpt BrabantSport om keuzes te maken voor hun ondersteuningsaanbod.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.