KNLTB

Opleiding Talentherkenning voor tennistrainers & -coaches

Tennistalent nog beter herkennen. Aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten.

 • Jaar
  2022
 • Land
  Nederland
 • Experts
  Sebastiaan Platvoet
  Tamara Kramer
  John Willems
  Harm Zeinstra

Wat we hebben gedaan

De opleiding Talentherkenning in sport verzorgd aan zo’n 100 tennistrainers & -coaches. Zowel bondscoaches als tennistrainers van particuliere tennisscholen namen deel aan de opleiding.

Hoe kunnen we tennistalent nog beter herkennen? Deze vraag staat centraal in de opleiding Talentherkenning in sport, een maatwerk traject voor de KNLTB. De opleiding wordt gevolgd door tennisleraren van gecertificeerde tennisscholen. Ook nemen tennisleraren deel die zich bezig houden met instroom (jongste jeugd). De KNLTB wil specifieke aandacht voor het vertalen van beleid naar de praktijk. Beleidswijzigingen, ervaringen uit de praktijk én wetenschap over het ontwikkelen en herkennen van jonge tennis(t)ers worden vertaald naar betere talentherkenning bij tennisscholen en instroomleraren.

Via de nieuw gestarte opleiding worden meer dan 80 tennisleraren opgeleid. De eerste bijeenkomst stond in teken van de definitie van talent, de complexiteit van het herkennen van talent en het ontdekken van de sportieve mogelijkheden van het jonge kind (<10 jaar). In de volgende twee bijeenkomsten staan het besluitvormingsproces, prestatiebepalende kenmerken, groei, rijping en maturiteit centraal. De cursisten gaan aan de slag met voorbereidings- en toepassingsopdrachten. Hiermee kunnen ze direct de vertaalslag maken naar hun dagelijkse werkzaamheden op de baan. Uiteindelijk leveren de cursisten een plan aan om het proces van talentherkenning te verbeteren.

Wilt u ook uw trainers en coaches opleiden in talentherkenning? En benieuwd naar de maatwerk mogelijkheden voor uw bond? We gaan graag in gesprek om een passende oplossing te vinden.

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.