Opleiding Talentherkenning in sport

Opleiding Talentherkenning in sport in samenwerking met HAN University of Applied Science

Het aanbieden van opleidingen gericht op talentherkenning in sport.

 • Jaar
  2021 - present
 • Land
  Nederland
 • Experts
  Sebastiaan Platvoet
  Tamara Kramer
  John Willems
  Harm Zeinstra
  Thom van Berkel

Wat we hebben gedaan

Samen met HAN University of Applied Science heeft NMC Bright opleidingen ontwikkeld voor talentherkenning in sport.

NMC Bright en de HAN University of Applied Sciences bundelen de krachten om opleidingen aan te bieden gericht op talentherkenning in sport. De eerste online-opleiding start in februari 2021. De opleiding slaat een brug tussen wetenschap en praktijk. Daarmee verbetert de kwaliteit van talentherkenning in de sport. Door de samenwerking tussen HAN University of Applied Sciences en NMC Bright is er een concrete vertaalslag van toegepaste wetenschap naar het beleid van sportorganisaties in de praktijk.

De opleiding wordt aangeboden op drie niveaus: Basic, Advanced en Expert. Alle opleidingen zijn toegankelijk voor mensen uit alle sporten.

Basic

De Basic opleiding is geschikt voor iedereen die zijn of haar basiskennis op het gebied van talentherkenning in sport wil verrijken. Deelnemers worden geholpen om het herkennen van talent binnen hun eigen sport(vereniging) te verbeteren. Talent dient daarbij breed opgevat te worden; in de kern draait het om alle kinderen meer mogelijkheden te bieden. De Basic opleiding heeft een studiebelasting van 20 uur en vindt volledig online plaats.

Advanced

In de Advanced opleiding wordt er meer de diepte in gegaan. De Advanced opleiding is met name geschikt voor professionals of mensen die al een basiskennis hebben op het gebied van talentherkenning in sport. Door middel van casussen en opdrachten gaan deelnemers wetenschappelijke inzichten toepassen in hun eigen context. De opleiding bestaat uit 4 keer 5 uur live-bijeenkomsten. Deelnemers gaan hierin toewerken naar structurele verbetering voor sporters in de leeftijd van 6 tot ongeveer 15 jaar.

Expert

Met de Expert opleiding gaan leidinggevende professionals hun visie op talentherkenning en -ontwikkeling verdiepen. Dit doen de deelnemers door met en van andere deelnemers te leren. Speciaal wordt er ook stilgestaan bij wat het van iemand vraagt om verandering te realiseren in een sportorganisatie. Deelnemers gaan via de opleiding het beleid van hun organisatie analyseren. Met deze analyse worden nieuwe ideeën ontwikkeld en toegepast. Om dit te bewerkstelligen zullen ook nationale en internationale experts gastcolleges verzorgen.

Meer informatie

Lees onze artikelen over de opleidingen Talentherkenning in Sport hier en kijk voor meer informatie en het aanbod op www.talentherkenninginsport.nl 

Het is ontzettend belangrijk dat iedereen die met talent werkt zich verrijkt met deze kennis. Het oog van de meester heb ik altijd belangrijk gevonden. Maar als je dit combineert met wetenschappelijke inzichten, komen twee werelden bij elkaar.

Louis van Gaal
Topcoach van Ajax, FC Barcelona, Bayern Munchen, Manchester United, AZ en het Nederlands Elftal

 

Geïnteresseerd na het zien van dit project?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.