Voetbalbond Bonaire

Programma Voetbalontwikkeling Bonaire (2020-2024)

Beginnen bij de basis: ontwikkeling van clubs, kader en competities zodat iedereen met plezier kan voetballen.

  • Jaar
    2020
  • Land
    Bonaire

Wat we hebben gedaan

Samen met de KNVB en het Ministerie van VWS hebben we een programma ontwikkeld om het voetbal te ontwikkelen op Bonaire.

Na een uitgebreid assessment van clubs en de bond op het eiland hebben we het Programma Voetbalontwikkeling Bonaire ontwikkeld. Het programma is een samenwerking tussen NMC Bright, de KNVB en het ministerie van VWS.

Het betreft een meerjarig programma waarin we investeren in clubontwikkeling en kaderontwikkeling (trainers, coaches, scheidsrechters, bestuurders, etc.). Het Programma Voetbalontwikkeling Bonaire moet uiteindelijk bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van voetbal op het eiland. Met het programma investeren we in het opleiden en begeleiden van vrijwilligers bij de clubs, zoals bestuurders en coaches, zodat er meer kennis en expertise beschikbaar is voor de ontwikkeling van voetbal.

Het programma is gebaseerd op het ‘context-gebonden’ principe van NMC Bright: we werken samen met een lokale projectleider die de taal en de cultuur kent. NMC Bright is verantwoordelijk voor projectmanagement, clubassessments en training & coaching van alle betrokkenen bij het programma.

Wil je meer weten van onze unieke implementatie methode van voetbalontwikkelingsprogramma’s? Neem dan contact met ons op.

 

Geïnteresseerd na het lezen van deze case?

Laat het ons dan weten via onderstaande button. We maken graag kennis met je.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Wij begeleiden en adviseren sportorganisaties die morgen beter willen zijn dan vandaag.

We nemen binnen 24 uur contact met je op.