Certificering van sportclubs

Certificering van een sportclub is gericht op het waarborgen van de kwaliteit die een sportclub haar leden biedt. NMC Bright beoordeelt als onafhankelijk en deskundig bureau de kwaliteit van sportclubs.

NMC Bright is de partner van de KNVB voor het ontwikkelingsgericht certificeren van clubs in het amateurvoetbal. Lees hier over het project.

Kwaliteit & Performance Programma

Het Kwaliteit- & Performance Programma is een voorbeeld van het certificeren van sportclubs. Het (afgekort) K&P Programma is het model van de KNVB en NMC Bright om verenigingen te ondersteunen met (voetbaltechnisch) jeugdbeleid. Het richt zich op het doorlichten en ontwikkelen van jeugdopleidingen, waarbij clubs een certificaat kunnen behalen op één van de vier ambitieniveaus (lokaal, regionaal, nationaal of internationaal). Het geeft clubs handvatten en concrete aanbevelingen om de jeugdopleiding verder te verbeteren.

De certificering is een soort leidraad geweest in het ontwikkelen van onze jeugdopleiding. Voor ons was dat, ondanks dat we het idee hadden dat we er al aardig opstonden, het sein om het nog beter te gaan doen. We zijn erg blij en trots dat we inmiddels zelfs het certificaat Regionale Jeugdopleiding hebben gekregen. De stappen die we gemaakt hebben merken we in alle geledingen van de jeugdopleiding.

Technisch jeugd coördinator
HBS Craeyenhout in de Voetbaltrainer 217

ONTVANG DE BROCHURE K&P PROGRAMMA VOOR JEUGDOPLEIDINGEN

In de brochure lees je alle informatie over het Kwaliteit- en Performance Programma en lees je welke stappen het programma betreft.

  Bedankt voor je interesse! Je ontvangt nu de PDF die zojuist per mail is toegestuurd.

  Certificering

  Certificering biedt sportclubs veel voordelen, zoals:

  • een blauwdruk van je club
  • een overzicht van sterke en verbeterpunten
  • een kwaliteitsinstrument om je voortdurend te ontwikkelen
  • een kwaliteitslabel naar je leden
  • en mogelijkheden voor marketing en positionering

  Good Practices

  Met het K&P Programma willen we graag Good Practices delen. Hierover hebben we meerdere artikelen geschreven. Lees hier voorbeelden van Good Practices van deelnemende clubs.