Welkom op de inschrijfpagina om instroomleraar te worden van de KNLTB. Je bent doorverwezen naar een website van NMC Bright. Als onafhankelijk sportadviesbureau ondersteunen wij de procedure om instroomleraren te selecteren en zo een mate van objectiviteit en zorgvuldigheid te garanderen. Hieronder lees je over de procedure.

Wil je je direct inschrijven? Onderaan deze pagina vind je een button die je doorverwijst. De inschrijfperiode loopt van vrijdag 20 januari t/m zondag 5 februari 2023.

Om actiever betrokken te zijn bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 t/m 10 jaar, heeft de KNLTB in 2020 een samenwerkend netwerk van leraren opgezet dat verantwoordelijk is voor een cluboverstijgend instroomprogramma. In samenwerking met tennisleraren biedt de KNLTB een instroomprogramma aan welke uit minstens 30 trainingen per jaar bestaat.

Instroomtrainingen worden op twee niveaus gefaciliteerd: oranje (7/8 jaar) en groen (9/10 jaar), waarbij een uitgangspunt is dat een trainingsgroep bestaat uit 8-10 gelijkwaardige kinderen. Voor seizoen 2023-2024 gelden de volgende geboortejaren:

Groen (9 en 10 jaar): 2013 en 2014;
Oranje (7 en 8 jaar): 2015 en 2016.

WAAROM?

Om structureel spelers te ontwikkelen die kunnen concurreren in het internationale toptenniscircuit, is het noodzakelijk dat elke tennisser met potentie voor de wereldtop onder de juiste training en begeleiding de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen en van tennis zijn of haar beroep kan maken (KNLTB, Meerjaren Opleidingsplan Tennis: Route naar de Top, 2018).

In de route naar internationaal toptennisser onderscheidt de KNLTB vijf spelersgroepen (KNLTB, 5 Steps to the Top, 2020). Voor de jongste spelersgroep (7 t/m 10 jaar) wil de KNLTB in samenwerking met tennisverenigingen, (gecertificeerde) tennisscholen en tennisleraren een instroomprogramma faciliteren met trainingen op cluboverstijgend niveau.

Het instroomprogramma is bedoeld voor gedreven en talentvolle jeugdspelers. Met de instroomtrainingen blijven de kinderen gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van een gelijkwaardig niveau. Voor de KNLTB zijn de trainingen een manier om talent te herkennen.

DOELSTELLING

In september 2022 heeft de KNLTB 32 instroomleraren geselecteerd om instroomtrainingen aan te bieden voor tenminste 1 groep (Oranje 7/8 jaar en/of Groen 9/10 jaar). De komende jaren is het streven om te groeien naar een kwalitatieve landelijke dekking en daarmee steeds meer kinderen met potentie in beeld te brengen.

Ben je geïnteresseerd in het geven van instroomtrainingen? Dien dan een pitch in om instroomleraar van de KNLTB te worden.

Meer informatie is te vinden via deze link. Via onderstaande entreetoets vragen we je om te controleren of jouw pitch kansrijk is.

WAT BIEDT DE KNLTB INSTROOMLERAREN?

  • Specifieke kennissessies gericht op het instroomprogramma;
  • Een uitgewerkt lesplan voor instroomtrainingen;
  • Een financiële bijdrage van €2.000,- (excl. BTW) per instroomleraar per seizoen;
  • KNLTB-uitstraling, denk aan een KNLTB trainingspak;
  • Intensieve samenwerking met andere instroomleraren en omliggende verenigingen;
  • Ondersteuning bij het organiseren van voorspeeldagen.

WAT VRAGEN WE VAN INSTROOMLERAREN?

  • De instroomleraar voldoet aan bovenstaande entreetoets;
  • De instroomleraar is bereid om de entreetoets te ondersteunen met het invullen van een volledige pitch;
  • De instroomleraar is bereid en in staat om een video te delen van een training van deze doelgroep ter indicatie van bekwaamheid;
  • De instroomleraar kan minimaal twee referenties opgeven ter indicatie van bekwaamheid en ervaring.

De samenwerking wordt aangegaan voor tenminste een jaar met de optie om stilzwijgend te verlengen. De procedure om instroomleraren te selecteren verloopt zo als weergegeven in onderstaand tijdsschema. De inschrijfperiode loopt van vrijdag 20 januari t/m zondag 5 februari 2023.

Wil jij je pitich indienen? Klik dan op de button hieronder!