Welkom op de inschrijfpagina om instroomleraar te worden van de KNLTB. Je bent doorverwezen naar een website van NMC Bright. Als sportadviesbureau ondersteunen wij de procedure om instroomleraren te selecteren en zo een mate van objectiviteit en zorgvuldigheid te garanderen. Hieronder lees je over de procedure.

Wil je je direct inschrijven? Onderaan deze pagina vind je een button die je doorverwijst. De inschrijfperiode loopt van 27 januari t/m 13 februari 2022.

Om actiever betrokken te zijn bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 t/m 10 jaar, heeft de KNLTB in 2020 een samenwerkend netwerk van leraren opgezet dat verantwoordelijk is voor een cluboverstijgend instroomprogramma. In samenwerking met tennisleraren biedt de KNLTB een instroomprogramma aan welke uit minstens 30 trainingen per jaar bestaat.

Instroomtrainingen worden op twee niveaus gefaciliteerd: oranje (7/8 jaar) en groen (9/10 jaar), waarbij een uitgangspunt is dat een trainingsgroep bestaat uit 8-10 gelijkwaardige kinderen. Voor seizoen 2022-2023 gelden de volgende geboortejaren:

Groen (9 en 10 jaar): 2012 en 2013;
Oranje (7 en 8 jaar): 2014 en 2015.

WAAROM?

Om structureel spelers te ontwikkelen die kunnen concurreren in het internationale toptenniscircuit, is het noodzakelijk dat elke tennisser met potentie voor de wereldtop onder de juiste training en begeleiding de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen en van tennis zijn of haar beroep kan maken (KNLTB, Meerjaren Opleidingsplan Tennis: Route naar de Top, 2018).

In de route naar internationaal toptennisser onderscheidt de KNLTB vijf spelersgroepen (KNLTB, 5 Steps to the Top, 2020). Voor de jongste spelersgroep (7 t/m 10 jaar) wil de KNLTB in samenwerking met tennisverenigingen, (gecertificeerde) tennisscholen en tennisleraren een instroomprogramma faciliteren met trainingen op cluboverstijgend niveau.

Het instroomprogramma is bedoeld voor gedreven en talentvolle jeugdspelers. Met de instroomtrainingen blijven de kinderen gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van een gelijkwaardig niveau. Voor de KNLTB zijn de trainingen een manier om talent te herkennen.

DOELSTELLING

In september 2021 heeft de KNLTB 35 instroomleraren geselecteerd om instroomtrainingen aan te bieden voor tenminste 2 groepen (Oranje 7/8 jaar en Groen 9/10 jaar). De komende jaren is het streven om te groeien naar een landelijke dekking en daarmee steeds meer kinderen met potentie in beeld te brengen.

Ben je geïnteresseerd in het geven van instroomtrainingen? Dien dan een pitch in om instroomleraar van de KNLTB te worden.

Meer informatie is te vinden via deze link. Via onderstaand schema kan je controleren of jouw pitch kansrijk is.

WAT BIEDT DE KNLTB INSTROOMLERAREN?

 • Specifieke kennissessies gericht op het instroomprogramma.
 • Een uitgewerkt lesplan voor instroomtrainingen.
 • Een financiële bijdrage van €2.000,- (excl. BTW) per instroomleraar per seizoen.
 • KNLTB-uitstraling, denk aan een KNLTB trainingspak
 • Intensieve samenwerking met andere instroomleraren en omliggende verenigingen.
 • Ondersteuning bij het organiseren van voorspeeldagen.

WAT VRAGEN WE VAN INSTROOMLERAREN?

 • Het netwerk van tennisleraren en -verenigingen in jouw omgeving mobiliseren om spelers te bereiken en enthousiasmeren voor instroomtrainingen.
 • Organiseren van tenminste één en indien nodig twee voorspeeldagen, ondersteund door de KNLTB.
 • Het verzorgen van tenminste 90% van de instroomtrainingen.
 • Hanteren van een leraar:speler ratio van 1:8 verdeeld over twee banen.
 • Te werken volgens de richtlijnen van het lesplan voor KNLTB instroomtrainingen.
 • Deelname aan kennissessies.
 • Bereidheid tot het investeren in samenwerking met omliggende tennisverenigingen.

De samenwerking wordt aangegaan voor tenminste een jaar met de optie om stilzwijgend te verlengen. De procedure om instroomleraren te selecteren verloopt zo als weergegeven in onderstaand tijdsschema. De inschrijfperiode loopt van 27 januari t/m 13 februari 2022.

Wil jij je pitich indienen? Klik dan op de button hieronder!