Welkom op de inschrijfpagina om instroompartner te worden van de KNLTB. Je bent doorverwezen naar een website van NMC Bright. Als sportadviesbureau ondersteunen wij de procedure om instroompartners te selecteren en zo een mate van objectiviteit en zorgvuldigheid te garanderen. Je kunt hier lezen over de procedure.

Wil je je direct inschrijven? Onderaan deze pagina vind je een button die je doorverwijst.

In 2020 start de KNLTB met het ondersteunen van een cluboverstijgend instroomprogramma voor talentvolle tennissers in de leeftijdscategorie 7 t/m 10 jaar. In samenwerking met tennisscholen en tennisleraren hoopt de KNLTB zo een instroomprogramma te kunnen aanbieden welke uit minstens 30 trainingen per jaar bestaat.

WAAROM?

De afgelopen periode heeft de KNLTB de route naar de top geëvalueerd. Daarin zijn een aantal verbeterpunten naar voren gekomen om deze route beter te faciliteren. Om structureel spelers te ontwikkelen die kunnen concurreren in het internationale toptenniscircuit, is het noodzakelijk dat elke tennisser met potentie voor de wereldtop, onder de juiste training en begeleiding, de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen en van tennis zijn/haar beroep te maken (KNLTB, Meerjaren Opleidingsplan Tennis: Route naar de Top, 2018).

In de route naar internationaal toptennisser onderscheidt de KNLTB vijf spelersgroepen (KNLTB, 5 Steps to the Top, 2018). Voor de jongste spelersgroep (7 t/m 10 jaar) wil de KNLTB in samenwerking met tennisverenigingen, (gecertificeerde) tennisscholen en tennisleraren een instroomprogramma faciliteren met trainingen op cluboverstijgend niveau.

Deze trainingen zijn bedoeld voor sterk gemotiveerde spelers die zichzelf willen verbeteren. De trainingen zijn aanvullend op clubtrainingen, zodat kinderen ‘gewoon’ lid kunnen blijven bij hun vereniging en toch worden aangesproken in hun behoefte om nóg beter te worden in tennis.

DOELSTELLING

De KNLTB heeft als doel om vanaf september 2020 met tenminste 30 landelijke samenwerkingspartners instroomtrainingen aan te bieden voor tenminste 2 groepen (Oranje 7/8 jaar en Groen 9/10 jaar) De KNLTB brengt met samenwerkingspartners tenminste 480 spelers in beeld via voorspeeldagen. De komende jaren is het de bedoeling te groeien naar een landelijke dekking.

Ben je geïnteresseerd in het geven van instroomtrainingen? Dien dan een pitch in om instroompartner van de KNLTB te worden. Je kunt een pitch indienen als tennisschool (al dan niet gecertificeerd), tennisleraar of andere organisatie die trainingen verzorgt.

Meer informatie is te vinden via deze link.

WAT BIEDT DE KNLTB INSTROOMPARTNERS?

 • Specifieke kennissessies gericht op het instroomprogramma.
 • Een uitgewerkt lesplan voor instroomtrainingen.
 • Een financiële bijdrage van €2.000,- (excl. BTW) per instroompartner per seizoen.
 • KNLTB-uitstraling, denk aan een KNLTB trainingspak
 • Intensieve samenwerking met andere instroompartners en omliggende verenigingen.
 • Ondersteuning bij het organiseren van voorspeeldagen.

WAT VRAGEN WE VAN INSTROOMPARTNERS?

  • Organiseren van tenminste één en indien nodig twee voorspeeldagen, ondersteund door de KNLTB.
  • Een verantwoordelijke trainer aan te wijzen die tenminste 90% van de instroomtrainingen verzorgt.
  • Hanteren van een leraar:speler ratio van 1:8 verdeeld over twee banen.
  • Te werken volgens de richtlijnen van het lesplan voor KNLTB instroomtrainingen.
  • Deelname aan de kennissessies.
  • Bereidheid tot het investeren in samenwerking met omliggende tennisverenigingen.

De samenwerking wordt aangegaan voor tenminste een jaar met de optie om stilzwijgend te verlengen. De procedure om instroompartners te selecteren verloopt als volgt.