Programma Voetbalontwikkeling

Het Programma Voetbalontwikkeling helpt verenigingen bij het ontwikkelen, vernieuwen of veranderen van hun voetbaltechnische beleid. We stoppen de begeleiding pas wanneer er daadwerkelijk iets is bereikt. Dit houdt dus in dat we voor een langere tijd de vereniging ondersteunen.

Het programma focust zich op de ontwikkeling van de hele vereniging door inclusiviteit, plezier, ontwikkeling en behoud van alle jeugdspelers te stimuleren. Op basis van een gezamenlijke analyse wordt een ontwikkelplan uitgevoerd met duurzame ontwikkeling van de jeugdopleiding als doel.

NMC Bright is de partner van de KNVB in het helpen van amateurverenigingen om hun voetbaltechnische beleid te ontwikkelen

Good Practices

Graag delen we de Good Practices die we tegenkomen in onze programma’s. Hierover hebben we meerdere artikelen geschreven. Lees hier voorbeelden van Good Practices van deelnemende clubs.

Ontwikkel je vereniging

Het Programma Voetbalontwikkeling is toegankelijk voor alle amateurverenigingen in Nederland. De vereniging kan zelf een keuze maken welke thema’s geanalyseerd en ontwikkeld worden. Het Programma Voetbalontwikkeling betrekt hierbij meerdere doelgroepen binnen een vereniging, zoals bestuurders, technisch management, trainers, spelers en ouders.

Deelname aan het Programma Voetbalontwikkeling heeft ons opgeleverd dat we een duidelijk doel hebben om naar toe te werken. Vanuit de jongste jeugd tot aan de senioren wordt nu op een hele herkenbare manier gevoetbald.

Paul Olde Dubbelink
Jeugdbestuurslid TVC '28

Ontdek in onderstaand filmpje meer over het Programma Voetbalontwikkeling

ONTVANG DE BROCHURE OVER HET PROGRAMMA VOETBALONTWIKKELING

In de brochure lees je alle informatie over het Programma Voetbalontwikkeling van de KNVB en NMC Bright. Hierin lees je welke stappen het programma bevat.

  Bedankt voor je interesse! Je ontvangt nu de PDF die zojuist per mail is toegestuurd.

  Proces Programma Voetbalontwikkeling

  Stap 1: Oriënteren

  Bij de start van het programma vindt een intakegesprek plaats. In dit gesprek word je geïnformeerd over het programma en bepalen we de motivatie & ambities van de vereniging om te ontwikkelen. In het intakegesprek geven we richting aan het Programma Voetbalontwikkeling en komen we tot afspraken.

  Stap 2: Analyseren

  Als eerste zetten we een zelfanalyse uit onder betrokken doelgroepen binnen de vereniging. Op basis van de zelfanalyse krijgen we een beeld van wat er goed gaat op de vereniging en wat beter kan. Vervolgens organiseren we een analysesessie en verdiepen we in de strategie van de vereniging. Meerdere relevante doelgroepen kijken met ons mee waardoor er draagvlak en betrokkenheid ontstaat binnen de vereniging. Samen kiezen we een thema in het programma en komen we tot een ontwikkelplan op maat. Hierin bepalen we de gewenste situatie, het tijdspad, de betrokken en gaan we aan de slag.

  Stap 3: Ontwikkelen

  Aan de hand van het ontwikkelplan gaat de vereniging aan de slag met het gekozen thema. Hierin worden ze ondersteund door KNVB & NMC Bright, waaronder één live bijeenkomst op de vereniging. Vervolgens gaat de vereniging verder met ontwikkelen, en kan hierbij de hulp inschakelen van de KNVB Medewerker Voetbalontwikkeling in de regio.

  Stap 4: Evalueren

  Hoe is de ontwikkeling gegaan? Heb je de gewenste situatie bereikt of wat is daar nog voor nodig? Met een brede vertegenwoordiging van de vereniging wordt er geëvalueerd op de ontwikkeling die is doorgemaakt op het thema. Op basis van de uitkomst van de evaluatie worden er vervolgstappen bepaald die aansluiten op de behoefte van de club en die moeten bijdragen aan (door)ontwikkelen, zelfstandig of in samenwerking met de KNVB & NMC Bright.

  Jouw club aanmelden voor
  het Programma Voetbalontwikkeling?

  Heb je interesse in een oriënterend gesprek voor jouw club om daarna deel te nemen aan het Programma Voetbalontwikkeling? Meld je aan via het aanmeldingsformulier op KNVB Assist voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.